Najnovije novosti

05.07.2010 17:08    Novosti   0 Vjekoslav Bevanda posjetio uništene tvornice u Čitluku Dopremijer i federalni ministar financija Vjekoslav Bevanda posjetio je zgarište nekoliko gospodarskih objekata koji su stradali u subotnjem požaru u centru Čiltuka. Obraćajući se uposlenicima stradalih tvrtki, Bevanda je izrazio žaljenje novonastalom situacijom te obećao pomoć Federalne vlade.
05.07.2010 17:06    Novosti   0 Rasprava o izručenju Ejupa Ganića Na sudu u Londonu počela je rasprava o zahtjevu Srbije za izručenje bivšeg člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića. Optužen je za ratni zločin nad pripadnicima JNA u Sarajevu 1992. godine.
05.07.2010 16:59    Novosti   0 Pomicanje granica za odlazak u mirovinu Europska komisija pomaknula je za ovaj tjedan objavu Zelene knjige o mirovinskom sustavu. U njoj će predložiti automatsku prilagodbu dobi za odlazak u mirovinu aktualnim demografskim i gospodarskim trendovima.
05.07.2010 16:37    Novosti   0 Vjekoslav Bevanda posjetio uništene tvornice u Čitluku Dopremijer i federalni ministar financija Vjekoslav Bevanda posjetio je zgarište nekoliko gospodarskih objekata koji su stradali u subotnjem požaru u centru Čiltuka. Obraćajući se uposlenicima stradalih tvrtki, Bevanda je izrazio žaljenje novonastalom situacijom te obećao pomoć Federalne vlade.       "Stradale tvrtke bile su pozitivan primjer poslovanja i, kao takve, zaslužuju pomoć države", istaknuo je Bevanda.Prije posjeta federalnog dopremijera, Općinsko vijeće Čitluka održalo je izvanrednu sjednicu na kojoj je jednoglasno usvojen zaključak kojim se čitlučki načelnik Ivo Jerkić ovlašćuje da u sklopu svojih nadležnosti poduzme sve mjere i radnje vezane za ishodovanje materijalne i druge pomoći oštećenim tvrtkama.Obraćajući se vijećnicima, načelnik je izrazio duboko žaljenje vlasnicima i uposlenicima oštećenih tvrtki, kazavši kako je ovo veliki gubitak ne samo za općinu Čitluk nego i za cijelu državu."Požar koji je izbio u subotu uzrokovao je milijunsku štetu. Nažalost, uz vlasnike tvrtki najviše je pogođeno stotinjak ljudi koji su u trenutku ostali bez posla. Situacija je teška i ozbiljna i nadam se kako ćemo dobiti potporu s viših razina vlasti. Sreća u nesreći je što nije bilo ljudskih žrtava", kazao je načelnik Jerkić koji je zahvalio Vatrogasnom društvu Čitluk i vatrogasnim društvima Mostara i Čapljine na nesebičnom zalaganju u gašenju požara.Direktor tvrtke "Odiseja 97" Mario Soldo zahvalio je svima na potpori i suosjećanju, naglasivši kako će se truditi iznaći najbolje rješenje za uposlenike koji su pogođeni ovom tragedijom.U požaru koji je izbio u subotu poslijepodne u kompleksu Poljoprivredne zadruge Agroplod uništene su zgrada vinarije, tvornica PVC ambalaže i skladišta tvrtki "Odiseja 97" i "AMG Roll".
05.07.2010 15:26    Novosti   0 Čavić: DP odustala od kandidata za predsjednika RS-a   Demokratska partija (DP) odustala je od svog kandidata za predsjednika RS-a, priopćio je danas predsjednik te stranke Dragan Čavić. "Odustali smo od kanidature za predsjednika RS-a jer smo apsolutno opredijeljeni da sadašnji režim u RS-u padne
05.07.2010 15:08    Crna kronika   0 Huligani u Sarajevu napali Bandovića Pripreme pred važnu utakmicu uzvrata prvog pretkola Lige UEFA između N.K. Široki Brijeg i N.K. Olimpija omela je vijest o hooliganskom napadu na prvog vratara N.K. Široki Brijeg Dejana Bandovića.
05.07.2010 15:06    Crna kronika   0 U Sudu BiH supružnici osuđeni za trgovinu ljudima Sud BiH je, nakon održanog glavnog pretresa, izrekao prvostupanjsku presudu kojom su Violeta i Saša Rodić proglašeni krivim za krivično djelo trgovina ljudima. Violeti Rodić sud je izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od šest godina, a njenom suprugu četiri godine i šest mjeseci.
05.07.2010 14:31    Novosti   0 HDZ BiH predao kadidacijske liste Središnjem izbornom povjerenstvu BiH Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović predao je u ponedjeljak, 5. srpnja 2010. godine, u Sarajevu kandidacijske liste Središnjem izbornom povjerenstvu BiH za sve razine vlasti na predstojećim Općim izborima.
05.07.2010 13:59    Novosti   0 Glavni slogan kampanje HDZ BiH: SNAGA KOJOJ VJERUJEM Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice BiH na sjednici Predsjedništva održanoj 2. srpnja 2010. godine u Mostaru potvrdilo je prijedlog glavnog izbornog slogana kojeg je Izborni stožer HDZ BiH usvojio u Kiseljaku 16. lipnja 2010.
05.07.2010 13:50    Crna kronika   0 Blizanke se utopile u bazenu Blizanke u dobi od 16 mjeseci utopile su se u bazenu obiteljske kuće u Njemačkoj u vrijeme dok ih je trebala čuvati baka, koja je zbog previše alkohola zaspala na obližnjoj ljuljački.
05.07.2010 13:29    Crna kronika   0 Pripadnik EUFOR-a poginuo vozeći motor BMW Amerikanac Crussel Blake Andrew (28), pripadnik EUFOR-a sa sjedištem u bazi Butmir u Sarajevu poginuo je u nedjelju u 22 sata  u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Rakovička cesta u sarajevskom naselju Ilidža.
05.07.2010 12:21    Novosti   0 U četvrtak humanitarna akcija za štićenike udruge „Sunce“ Temeljni ogranak Mladeži HDZ-a BiH Avenija-Jugozapad Mostar i Hrvatski košarkaški klub (HKK) Zrinjski Mostar 8. srpnja organiziraju humanitarnu akciju za pomoć štićenicima Udruge "Sunce" iz Mostara. Tim povodom aktivisti Mladeži će ispred spomenute udruge u 17,30 sati mladima uručiti prigodne darove koje su kupili vlastitim sredstvima.
05.07.2010 11:57    Nogomet   0 Drugi poraz Aluminija Na malonogometnom turniru „Mostarsko srce“ večeras su na rasporedu utakmice 3. kola skupine B. U 20 sati se sastaju Vodovod i Gradska uprava, dok će u 21.30 snage odmjeriti Novinari i SDP.
05.07.2010 11:42    Crna kronika   0 Potukli se ispred kafića Ognjen O. i Velimir Đ. teže su ozlijeđeni u međusobnoj tuči koja se dogodila u nedjelju u 19.30 sati ispred Caffe BM u mjestu Žljebovi kod Sokoca. Tom prilikom lakše je ozlijeđen i Milivoje P.
05.07.2010 11:29    Ljubav   0 Top-mjesta za seks na godišnjem odmoru Toliko toga ima što volimo, a vezano je za ljeto i godišnje odmore - ispijanje koktela u barovima na plaži, uživancija u morskim radostima, seks na otvorenom. Evo nekoliko prijedloga za seks dok se opuštate za vrijeme odmora u vašoj omiljenoj ljetnoj destinaciji, prenosi thefrisky.com: