Najnovije novosti

06.07.2010 07:34    Novosti   0 Naftna mrlja stigla do Teksasa Kuglice katrana stigle su do plaže u Teksasu, što je prvi dokaz da je nafta koja curi ispod potonule platforme stigla do svih američkih saveznih država u Meksičkom zaljevu. Zasad je količina katrana malena u usporedbi s onom u najgore pogođenim dijelovima Louisiane, Mississippija, Alabame i Floride.
06.07.2010 06:49    Nogomet   0 SP: Nizozemska i Urugvaj igraju prvu polufinalnu utakmicu Danas je na Svjetskom nogometnom prvenstvu na rasporedu prva polufinalna utakmica između Nizozemske i Urugvaja. Igra se u Cape Townu, a s radoznalošću očekujemo rasplet i odgovor na pitanje može li Urugvaj obraniti čast južnoameričkog nogometa nakon što su
06.07.2010 06:42    Novosti   0 Izvanredna sjednica Vlade F BiH zbog požara u Čitluku Ministar financija Federacije BiH Vjekoslav Bevanda najavio je mogućnost izvanrednog zasjedanja Vlade Federacije kako bi se pokušao pronaći način da se radnicima u Čitluku, koji su zbog požara ostali bez posla, osigura bar jednokratna pomoć.
06.07.2010 06:37    Novosti   0 U nastavku suđenja Karadžiću svjedočio Momčilo Mandić Momčilo Mandić je jučer u nastavku svjedočenja kazao kako nije ni znao gdje je Manjača, a pogotovo da je to bio koncentracioni logor. Za dolazak paravojnih formacija u BiH, prije svih Arkanovaca, kazao je kako je glavni krivac bila Biljana Plavšić, jer ih je ona pozvala.
06.07.2010 06:32    Novosti   0 SIP BiH: Istekao rok za predaju kandidacijskih listi Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP) priopćilo je da je jučer u 17 sati istekao rok u kojem su ovjerene političke stranke i koalicije imale pravo dostaviti  kandidacijske liste za Opće izbore koji će se održati u listopadu ove godine.
06.07.2010 06:23    Nogomet   0 Maradona: Dao sam sve što sam mogao! Iako još nije službeno podnio ostavku na mjesto argentinskog izbornika, legendarni nogometaš Diego Maradona (49) u razgovoru za argentinski dnevni list Cronica izjavio je kako je njegovo poglavlje završilo.
06.07.2010 06:17    Novosti   0 Kraljica Elizabeta u posjeti SAD-u Britanska kraljica Elizabeta II posjetit će Sjedinjene Države, sedmi put u svojoj 57-godišnjoj vladavini. U New Yorku će se obratiti Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, a očekuje se da će u govoru pozvati na svjetsko jedinstvo i mir.
06.07.2010 06:05    Novosti   0 Aktivnosti Mladeži GO HDZBiH Mostar Dana 02. Srpnja 2010. godine, s početkom u 19 sati, u prostorijama Doma HDZBIH, sastali su se članovi Gradskog odbora Mladeži, predsjednik GO Mladeži HDZ BIH Vlatko Marinović, dopredsjednik Mladeži HDZ BIH Boris Grbešić, te tajnica GO Mladeži HDZ BIH,
05.07.2010 19:30    Novosti   0 U Sarajevu bačen molotovljev koktel na automobil DNZ-a U noći s nedjelje na ponedjeljak između 22.15 i 23.00 sata nepoznata osoba ili više njih u Sarajevu u ulici Josipa Vancaša, općina Centar Sarajevo, izvršila je napad na službeni automobil Demokratske narodne zajednice BiH , priopćeno je iz te stranke.
05.07.2010 19:17    Nogomet   0 Za Euro 2020. Hrvatska, Srbija i BiH? Nakon debakla u zajedničkoj kandidaturi s Mađarskom za domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine, čelnici hrvatskog nogometa kreću u novu kampanju, ovoga puta samo s drugim partnerima.
05.07.2010 18:53    Novosti   0 Obilježio se dan brigade HVO-a "Kralj Tomislav" U sklopu duhovno-kulturne manifestacije "Dani sv. Nikole Tavelića" ovoga je vikenda svečano obilježen Dan brigade HVO-a "Kralj Tomislav". Svečanost je započela izložbom ratnih fotografija u galeriji KIC-a, koju je otvorio zapovjednik general Željko Glasnović.
05.07.2010 18:31    Novosti   0 Najava: 8. Mostar Blues Festival Nakon višemjesečnih priprema poznati su datumi održavanja i sudionici 8. Mostar Blues Festivala. Organizacijski tim je već nakon prošlogodišnjeg festivala započeo pregovore i pripreme za ovogodišnji, za koji organizatori smatraju da će programski biti najbolji do sada.
05.07.2010 18:03    Novosti   0 Leloviću 15, a Taliću 10 godina zatvora Apelacijsko vijeće Vrhovnog suda Federacije BiH proglasilo je krivim Ademira Lelovića (20) i Berina Talića (21) za pomaganje maloljetnom Nerminu Sikiriću u ubojstvu srednjoškolca Denisa Mrnjavca koje se dogodilo 5. veljače 2008. godine u sarajevskom tramvaju te ih osudilo na 15 odnosno 10 godina zatvora.
05.07.2010 18:00    Novosti   0 Leloviću 15, a Taliću 10 godina Apelacijsko vijeće Vrhovnog suda Federacije BiH proglasilo je krivim Ademira Lelovića (20) i Berina Talića (21) za pomaganje maloljetnom Nerminu Sikiriću u ubojstvu srednjoškolca Denisa Mrnjavca koje se dogodilo 5. veljače 2008. godine u sarajevskom tramvaju te ih osudilo na 15 odnosno 10 godina zatvora.     Istovremeno, Lelovićeva majka Armina Milić, koja je optužena bila za pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela, odnosno skrivanje oružja, oslobođena je optužbi. Ovom pravomoćnom presudom je djelomično potvrđena presuda Kantonalnog suda Sarajevo koji je Lelovića prošle godine osudio na 15 godina zatvora za pomaganje u ubojstvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, a Talića na četiri godine zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja lakših ozljeda i pomaganju u skrivanju oružja, dok je i tada Milićeva bila oslobođena optužbe za skrivanje noža i boksera kojim je Mrnjavac udaran. Obrazlažući presudu sudac Jaganjac je rekao kako Mrnjavac nije imao šansu da izbjegne sukob sa Lelovićem, Talićem i Nerminom Sikirićem, koji je ranije pravomoćno osuđen na maksimalnu kaznu maloljetničkog zatvora u trajanju od deset godina zbog ubojstva Denisa Mrnjavca. Jaganjac je još dodao da je neprihvatljivo da maloljetnici iz kuće iznose noževe i boksere, te ih koriste za obračune.Leloviću i Taliću ovom presudom je pritvor u kojem se nalaze od 5. veljače 2008. produžen do upućivanja na odsluženje zatvorske kazne, a Ana Mrnjavac, majka Denisa Mrnjavca, upućena je na parnični postupak. Presuda je izrečena u prepunoj sali Vrhovnog suda F BiH u kojoj su se nalazili rodbina i prijatelji i optuženih i Denisa Mrnjavca.Vidno uzbuđena Ana Mrnjavac medijima je pola sata nakon izricanja presude priznala da naprosto ne zna što reći nakon svega. - Mog sina nema. On je ubijen. Nevina je žrtva ovih huligana i bilo kakva kazna me ne može zadovoljiti, niti nadomjestiti gubitak sina. Kazne za Lelovića i Talića na prvi pogled djeluju velike. Zakonodavstvo je takvo kako jeste, a smatram da je kazna nedovoljna i da nije ni djelić onoga što su zapravo zaslužili. Denis definitivno nije imao nikakvih šansi. Niti se obraniti, niti izbjeći konflikt. Njih trojica su napali nedužno dijete koje se uopće nije željelo tući, niti bilo kakav konflikt. Presudom sam relativno zadovoljna. Sudsko vijeće mi je vratilo vjeru u pravosuđe i smatram da ipak ima izgleda za naše prostore i za buduće i mlade generacije, rekla je Ana Mrnjavac, te dodala kako smatra da je Sud učinio ono što je bilo moguće. - Moje hvala Vrhovnom sudu ne znači ništa, ali smatram da je, ipak, svoj posao uradio kvalitetno i korektno, kazala je Ana Mrnjavac i potom novinarima pročitala dvije strofe iz pjesme djevojčice Arnele Kordić, posvećene Denisu Mrnjavcu, a pod nazivom "Dijete tuđe i naše".
05.07.2010 17:17    Novosti   0 Silajdžić kandidat za člana Predsjedništva BiH Izaslanstvo Stranke za BiH predvođena potpredsjednikom Safetom Halilovićem predala je danas Sredipnjem izbornom povjerenstvu BiH u Sarajevu kandidatske liste za predstojeće listopadske opće izbore 2010.