Podijeli članak

Jedna od najšokantnijih audicija u britanskom "X-Factoru" bila je ona iz 2008. na kojoj se pojavila pjevačica Ariel Burdett, tada 29-godišnjakinja, koja je tvrdila da je holistička vokalna trenerica.

Ariel je početkom studenog pronađena mrtva, a vijest o tome podijelio je njen prijatelj Reza Bagheri, koji je sve zainteresirane za sprovod uputio na mail brata pokojnice, piše "Daily Mail". Imala je 38 godina.  

"Nažalost, Ara je preminula. Ako netko želi više informacija, molim vas, obratite se na mail njenog brata. Počivala u miru", napisao je Reza na društvenoj mreži. 

Za sada nema informacija o uzroku smrti.

Ariel, pravog imena Amy, stala je prije 11 godina pred britanski žiri "X-Factora", a nakon što su njen nastup mnogi definirali kao neartikulirano glasanje, ona je pokušala objasniti da "je ideja njenog pjevanja razumjeti da se svaki dio pjeva posebnim stilom".

Pohvalila se kako je učila pjevati brojne slavne osobe. Za žiri je pripremila pjesmu u kojoj je spojila sve žanrove, ali nitko nije bio impresioniran. Ariel je na to Simonu Cowellu poručila da "izvuče glavu iz stražnjice", a pjevačici Cherly rekla je da je glupa i izjurila je iz prostorije.  

Nakon pojavljivanja u šouu, navodno je promijenila ime u Arabella Starchild.