Podijeli članak

Zoran Gromović zvani Zoka (47) iz Travnika, inače nekadašnja Pinkova zvijezda Granda, nepravomoćno je osuđen na osam godina zatvora jer je lanjskog 28.studenog oko 5.30 sati u mjestu svojim vozilom passat ubio ljubavnicu i pjevačicu Jelenu Tursum (35) iz Novog Sada koja je živjela u Kaknju. 

Naime, nakon žestoke svađe pri povratku sa zajedničkog glazbenog nastupa, Jelena je izišla iz vozila u blizini vikendice obitelji Gromović, gdje su živjeli, da bi se on ubrzo nakon toga vratio i usmrtio je na cesti. Optuženi je tvrdio kako to nije namjerno učinio, nego se radilo o nesretnom slučaju te da se zbog pijanstva ne sjeća svih pojedinosti. 

-Spočitavalo mu se da se u naletu bijesa namjerno zaletio vozilom u nju i usmrtio je na lokalnom makadamskom putu, nedaleko od očeve vikendice, gdje su posljednjih godinu dana zajedno i živjeli. Očevidaca nije bilo tako da nitko ne zna što se dogodilo. 

Zoka je prvo otišao do jednog poznanika i zamolio ga da pozove policiju. Nije puno pričao, osim što je potvrdio da su se žestoko posvađali te da je u pitanju nesretan slučaj. Nije se mogao sjetiti svih detalja jer je bio u vidnom šoku, a, uz to, i pijan. Taj poznanik je nakon toga otišao sa Zoranom do mjesta gdje je Jelena ležala mrtva te nam kasnije ispričao da se tijelo nalazilo ispred passata i da je imala vidne prijelome od udara vozila - ispričali su mještani. 

Prema njihovim riječima, prije ove jednogodišnje strastvene veze, oboje su bili u brakovima iz kojih imaju maloljetnu djecu. Kažu kako se ni jedno od njih dvoje nije službeno rastalo od bivših partnera te da on iz prethodnog braka ima dvojicu sinova koji idu u srednju školu, a ona sina i kćer koji idu u drugi, odnosno prvi razred osnovne škole.

- Bili su zaljubljeni par i tko zna što je među njima 'puklo'. Ona je pjevačica, a on glazbenik i tako su se i upoznali. Jelena je rodom iz Novog Sada, odakle se prije više godina doselila u BiH i udala za jednog muškarca iz Kaknja s kojim je dobila dvoje djece. Nakon što su se počeli viđati, Zoka je napustio suprugu Nadu i sinove, te se iz Travnika doselio s Jelenom u Gornje Putićevo. 

Djelovali su sretano i stalno su se šalili. Uopće nikada nismo čuli da su se posvađali, niti vidjeli da je Zoka nasilan prema njoj. Nikome nije jasno zašto je to napravio. S obzirom da je vikend i da se sve dogodilo rano ujutro, tek pretpostavljamo da su prethodnu večer negdje nastupali i da su se tu napili pa porječkali. Što se kasnije zbivalo na putu samo još on zna, ako se uopće sjeća zbog alkohola, kako sam kaže - navode u nevjerici Gromovićevi poznanici.

Dodaju kako je on u Travniku proveo cijeli život. Njegovi roditelji Pero i Stana su na početku rata napustili Travnik s mlađim sinom Goranom, te otišli za Srbiju, dok je Zoran ostao zbog ljubavi te se ubrzo oženio sada već bivšom suprugom Nadom.

Inače, nesretni ljubavnici su postali široj javnosti poznati tek 2014., i to otkako se on pojavio kao pjevački natjecatelj u poznatoj Pinkovoj glazbenoj TV emisiji, a ona kao folk pjevačica istupom u sarajevskom Express magazinu, kada je branila vlasnike jedne čapljinske diskoteke, koje je, zbog navodne neugodnosti, prethodno prozvala njezina kolegica Maya Maya iz Podgorice.