Podijeli članak

Danas je u prostorijama HŠK Zrinjski obavljena press konferencija na kojoj je okupljenim novinarima predstavljen Luis Lucho Ibanez, najnovije pojačanje mostarskog kluba. 

"Prvo bih se zahvalio gospodinu Danki Šulenti i cijelom klubu jer su vjerovali u mene" - otpočeo je popularni Lucho i dodo: -"hvala na prilici koju sam dobio, prilici da dođem u klub i predstavim se u Premijer ligi BiH. Nadam se da ću skoro istrčati na teren a ono što mogu reći je da ću davati sve od sebe kao što sam uvijek davao gdje god da sam igrao. U Mostar sam stigao da sa Zrinjskim osvojim titulu prvaka i da nešto napravimo u Europi" - poručio je Ibanez.
"Prvi dojmovi u ova prva tri dana su odlični. Sjajno sam dočekan u svlačionici, Mostar je prelijep grad, imao sam prigodu ovdje igrati dva puta. Jedva čekam da nađem stan da mogu dovesti suprugu i djecu i da svi skupa uživamo".

Osvrnuo se Lucho i na konstataciju Marija Pandže, PR-a HŠK Zrinjski da se puno priča o njegovom eventualnom honoraru i plaći u Zrinjskom te potvrdio Pandžine riječi da tu nije zbog novca:
"Ja poznajem sve balkanske lige, tu sam čak i igrao s Dinamom, a što se tiče financija ja sam se već davno osigurao i sigurno nisam tu da pravim neku razliku u novcu"

Osvrnuo se i na dres Zrinjskog koji liči na onaj koji nose nogometaši River Platea, velikog rivala Boce Juniors za koju je Ibanez nekada igrao. Njegovim prijateljima iz Argentine dres se, logično, nije svidio.

"Kad su me prijatelji vidjeli u dresu odmah su mi javili da nije to to", kazao je Luis Ibanez kroz smijeh.
 
Govorio je i o svojoj kondicijskoj spremi.

"Fizički sam dobro. Treba mi da radim s loptom i da se uklopim u sustav trenera".

Je li se vidio s Mamićem koji trenutno boravi u Mostaru?

"Nisam imao priliku vidjeti se s Mamićem. Bio sam prije tri mjeseca na kavi s njim u Međugorju. Poštujem ga i sigurno ćemo se vidjeti i popiti piće".

Rezultati Dinama i Zvezde u LP sinoć?

"Sretan sam što je Dinamo pobijedio sinoć 4:0. S takvom ekipom mogu sigurno biti u prva dva. Što se Zvezde tiče, to je dobar rezultat. Neki klubovi su tamo primali po sedam ili osam golova, pa je Zvezda dobro i prošla".

O ponudama...

"Imao sam četiri ili pet ponuda na stolu. Na kraju se desilo što se desilo, tu sam sada. Zrinjski je zvao, ja sam odmah rekao da ću doći. Za pet minuta smo se dogovorili", kaže na kraju sjajni Ibanez.

Uzeo je broj 28 koji je nosio i u dresu Boca Juniorsa.

(Pogled.ba)