Podijeli članak

Možda nije ispravno slaviti poraz, no nakon 120 minuta titanske borbe na GSP stadionu u Nicosiji mostarski Zrinjski nije poražen.

AU: B.B.

APOEL nije bio bolji od Plemića, dapače, šesterostruki prvak BiH Ciprane je u drugom dijelu potpuno nadigrao, iznenadio postavkom na terenu i po svemu viđenom danas smo već trebali pisati o srazu Zrinjskog i češkog Slovan Libereca, no božica Fortuna je sinoć pomilovala skupu momčad APOEL-a. 

No nema nikakve zamjerke za Plemiće. Sinoć su Mladen Žižović i njegovi momci ostavili sve što su imali na travnjaku. Srce, dušu, život... baš sve. I kao takav Zrinjski je prezentirao nogomet kojim bi se kroz Premijer ligu trebao - prošetati. Igra koju su Plemići demonstrirali u Europi zalog je za veliki optimizam.

I za Mladena Žižovića možemo reći da je konačno odbacio okove i da konačno pokazuje zbog čega je dobio priliku trenirati klub kao što je HŠK Zrinjski. Čini se da je Žiža konačno ostvario kemiju sa svojim timom i da bi moglo biti dobro. Već smo rekli da je Premijer liga teško i podcijenjeno natjecanje puno zamki i momčadi koje će kazniti svako opuštanje.

Olimpija i APOEL su otkrili sve. Zrinjski može, Zrinjski mora biti konkurentan za novi naslov prvaka BiH. Uz dužno poštovanje prema svima, ovakav nogomet je nešto što momčadi Krupe, Olimpika i velike većine PL - jednostavno ne može pratiti. Koliko god bilo teško vratiti se u realnost naših stadiona, Zrinjski pred sobom ima zadatak sa sarajevskim klubovima Sarajevom i Željezničarom do kraja vodi borbu za novi naslov. Jer ono što smo vidjeli sinoć nam kaže da bi sve osim toga bio - neuspjeh.