Podijeli članak

Nakon spektakularnog koncerta, jedne od navećih svjetskih glazbenih zvijezda Manu Chao, koji je održan 17. listopada, nastavlja se koncertni program u banjalučkom KSB-u.

I studeni će u Klubu studenata Banja Luka biti u znaku odlične glazbe. Isti će obilježiti nastupi jednih od najpoznatijih bosanskohercegovačkih bendova, koji uživaju veliku popularnost u cijeloj regiji. Mostarski „Zoster“ pred banjalučkom publikom zasvirat će u petak /08.11/, dok će kraj istog mjeseca, točnije /30.11./ subota, biti rezervirana za nastup sarajevskog benda „Letu štuke“.

Bend “Zoster” u koji se gotovo svi zaljube na prvo slušanje zbog jasnih poruka u njihovim pjesmama i zbog specifičnog i jedinstvenog zvuka (od katarze reggae/dub/rocka pa do odličnih psych momenta) već gotovo dvadeset godina prisutna je na regionalnoj glazbenoj sceni. Bend nastaje kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto više kaže i učini.

Pored samostalnih koncerata koje su imali u gotovo svim većim gradovima u regiji, svirali su i u mnogim europskim gradovima, a odsvirali su i većinu festivala u regiji. Sarajevska grupa “Letu štuke” predvođena frontmenom i istaknutim autorom Dinom Šaranom već s prvim studijskim albumom koji je pod imenom ‘Letu štuke’ objavljen 2005. godine, izazvala je veliko zanimanje u cijeloj regiji, kako među publikom tako i kritikom koja ga je odmah svrstala među vodeće alter-pop naslove.

Letu Štuke nakon sedam godina albumske stagnacije u studenom 2018. objavili su četvrti studijski album ‘Topla voda’ kojeg su uspješno u sklopu regijske koncertne promocije predstavili publici . ‘Bože zdravlja’, ‘Supermarket’, ‘Bočice’, ‘Zemlja gori’, na kojem su Štuke udružile snage s Dubioza kolektivom i ‘Topla voda’ noseći su singlovi aktuelnog albuma, koji će pred banjalučkom publikom promovirati 30. studenog u KSB.