Podijeli članak

Veliki hercegovački derbi koji će u nedjelju na Pecari odigrati NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski u sklopu posljednjeg kola drugog dijela prvenstva bila je tema press konferencije održane u prostorijama HŠK Zrinjski, a na kojoj je nazočio, te odgovarao na pitanja šef struke mostarskog kluba Mladen Žižović. 

"Očekuje nas teška utakmica u hercegovačkom derbiju" - otpočeo je Žižović i dodao:

"Znamo da je Široki kvalitetan tim, kod kuće bih rekao čak i silan. Dobro smo ih izanalizirali i pokušat ćemo doći do vrijednih bodova koji bi nas dodatno napunili samopouzdanjem pred početak trećeg kruga prvenstva. Jako su kvalitetni u svim linijama u timu, međutim i mi smo. Rekao bih da je naša mala prednost u činjenici da smo sjajno otvorili nastavak prvenstva. Moguće da je njih malo više psihički istrošio ovaj Kup prije dva dana, možda su mislili da će to ići malo lakše. No kako god i Široki je na pravom putu, ostvario je zacrtano, prošli su dalje, a kao i mi kvalitetno su otvorili nastavak prvenstva, bez obzira na taj remi s Borcem na početku u koji su se odlično vratili u utakmicu. Sigurno je da su jako porasli u ove tri utakmice ali znamo i da imaju kadrovske probleme. Iskreno, sve skupa nas to previše i ne zanima, gledat ćemo samo sebe i svoju igru". - kazao je Žižović koji se osvrnuo i na Kup utakmicu protiv Tuzla Cityja:

"Mislim da smo zasluženo prošli dalje bez obzira na to što ima i nekih oprečnih mišljenja, ali dobro je da ih ima. Prvo poluvrijeme te utakmice možda je i naše najbolje u drugom dijelu sezone. Tuzla nam je napravila možda samo jednu priliku u 90 minuta. Svi oni koji su promatrali utakmicu na TV-u te oni koji su bili na stadionu, mogli su vidjeti da smo potpuno zasluženo pobijedili i prošli dalje".

"Prolazak dalje u Kupu znači nam to da će raspored biti jako zgusnut. Dvije utakmice polufinala, dvije finala za koje vjerujem da ćemo ga se domoći. Mi imamo širok roster, momci hvataju forme kroz treninge, a imamo i igrače koji se vraćaju u natjecateljski ritam popit Govedarice i za koje ćemo gledati da organiziramo neke utakmice koje će im pomoći da se prije uključe u sve to što nas čeka u bliskoj budućnosti"

"Što se tiče rostera za utakmicu sa Širokim imamo malih problema, da je utakmica danas Bilbija i Filipović ne bi igrali, no imamo još 48h do utakmice pa se nadam da ćemo biti kompletni u nedjelju".

Utakmica NK Široki - HŠK Zrinjski igra se u nedjelju u 18h na stadionu Pecara

AU:B.B.