Podijeli članak

Sve što trener Zrinjskog Mladen Žižović radi posljednjih dana vezano za nogomet obavlja uz laptop. Online je u kontaktu s momčadi i stručnim stožerom, dok online pohađa i posljednji semestar u Centru za edukaciju trenera NS BiH kako bi dobio zvanje UEFA PRO trenera.

- Sada smo na takvom načinu komunikacije. Moramo se prilagoditi ovoj situaciji. Teško je nešto reći u ovom trenutku, svi čekamo neku odluku o tome kako će se dalje odvijati sezona. Tek tada možemo nešto planirati - kazao nam je trener plemića. Temom treninga u izolaciji najviše su se bavili kondicijski treneri. Ipak, nogomet je specifičan, bez treninga s loptom i momčadi teško se može postići natjecateljska forma.

- Za pripreme je optimalno potrebno šest tjedana, ali s obzirom na situaciju, one bi vjerojatno bile puno kraće ako bi se prvenstvo nastavilo. Po mom mišljenju, dva tjedna priprema minimum su kako bi se momčad vratila u ritam. To je također kratko vrijeme i nitko ne zna kako bi to utjecalo na igrače. Oni bi vjerojatno bili skloniji ozljedama, pogotovo što bi se igralo u ubrzanom ritmu utakmica. Ipak, barem bi svi klubovi bili u istoj situaciji. Smatram kako bi oni klubovi sa širim izborom igrača bili u prednosti. Ipak, teško će reći bilo što o ovoj temi jer nitko ne zna koliko sve ovo može trajati - kazao je Žižović.

Žižović nije mogao reći što bi, po njegovu mišljenju, bilo bolje rješenje u slučaju da se prvenstvo prekine. - Ako bi se prvenstvo prekinulo, nijedan scenarij ne bi bio idealan. Da se sezona poništi ili se prvak proglasi po trenutačnom poretku, netko bi uvijek ostao na neki način zakinut - zaključio je trener Zrinjskog, piše Večernji list