Podijeli članak

Zbog duga od oko 900 KM, Safet Fazlić (56) iz naselja Zdena, kod Sanskog Mosta, već punih pet godina je bez struje u svome domaćinstvu, ali i bez vode, koja mu je isključena prije dvije godine.

Fazlić kaže kako živi u krajnjem siromaštvu, a zbog situacije u koju je došao bio je primoran trinaestogodišnjeg sina dati u socijalnu ustanovu koja zbrinjava djecu bez roditeljskog staranja, što ga najviše boli.

Kaže kako u cijelom poslijeratnom razdoblju sastavlja kraj s krajem i nikada nije uspio pronaći stalno zaposlenje te je godinama radio kao pomoćni radnik opslužujući stroj za rezanje drva za ogrijev.

"Nažalost, vlasnik je prodao strojeve i ja sam ostao bez posla. Povremeno radim neke teže fizičke poslove za nadnicu i uspijem zaraditi za najosnovnije potrebe. Nažalost, struju i vodu nisam u mogućnost plaćati. Nekako, ova zima mi je najteža, jer nema posla", kaže Fazlić.

Dodaje kako je njegov životni brodolom započeo kada ga je ostavila supruga i potom se preudala, a nakon toga umrla mu je i majka, koja je brinula o domaćinstvu, te je ostao sam da brine o maloljetnom sinu, pišu Nezavisne novine

"Najteže mi je palo kada sam ga morao dati u socijalnu ustanovu. Kada bih uspio pronaći neko pristojno zaposlenje, možda bih ga mogao dovesti kod sebe, ovako, bolje mu je tamo", kaže Fazlić.

Dodaje kako sina viđa dva puta mjesečno i da je to jedina nada koja mu vraća vjeru u život.

Priznaje kako nije netko tko mnogo mari za red i čistoću u kući, a svatko tko zaviri u njegov dom uvjerit će se kako tamo zaista nedostaje ženska ruka koja bi stvari dovela u red.

Susjedi za Fazlića imaju samo riječi hvale, kažu kako je riječ o dobričini i čovjeku koji se jednostavno nije snašao u postratnom tranzicijskom razdoblju.

Ovu tvrdnju potkrepljuju i time što on, praktično, nema gotovo ni dana radnog staža, pa time niti socijalno i zdravstveno osiguranje.

Fazlić kaže kako mu je trenutno najveći prioritet pronaći pristojno zaposlenje i stvoriti uvjete da nastavi život sa sinom.

"I njemu je to najveća želja. Ponosan sam na njega jer je dobar učenik i sluša odgajatelje", kaže otac.

Svi koji žele pomoći ovom čovjeku mogu ga posjetiti na adresi Bulevar Petog korpusa 29 ili mogu dobiti više informacija na telefon: 060 340 26 13.