Podijeli članak

Znanstvenici su još jednom potvrdili da žene najviše privlače muškarci koji imaju karakteristike koje su im već poznate.

Točnije, istraživanje objavljeno u Evolution and Human Behaviour Journalu pokazalo je da žene privlače muškarci koji sliče na njihovu braću.

Znanstvenici su sudionicima istraživanja ponudili fotografije na kojima su se nalazila braća i partneri žena koje su fotografije poslale volonterski ili braća i partneri slavnih žena. Na jednoj strani su ispitanici mogli vidjeti fotografiju brata volonterke (ili slavne dame), a na drugoj su im bile ponuđene četiri fotografije - na tri su se nalazili slučajni muškarci, a na jednoj partner iste te žene. Morali su odabrati koji od četiri muškarca najviše sliči bratu.

 "Naši rezultati nisu pokazali da se to odnosi na svaku ženu, ali su pokazali da, na razinama većima od same slučajnosti, partneri pokazuju suptilnu sličnost s braćom", rekla je Tamsin Saxton, glavna istraživačica za Independent.

Saxton je na ovo istraživanje potaknulo jedno ranije istraživanje koje je pokazalo da žene privlače muškarci koji nalikuju njihovim roditeljima. "Familijarnost je privlačna", zaključila je Saxton a prenosi Index.hr.