Podijeli članak

Vrhunski rock spektakl održan je sinoć u Posušju. Trg hrvatskih branitelja, pa čak i dio okolnih ulica, bio je u potpunosti ispunjen s nekoliko tisuća ljudi iz Posušja, Hercegovine i Dalmacije koji su došli pogledati nastup jednog od najdugovječnijih izvođača rock glazbe s naših prostora – Željka Bebeka.

U dvosatnom programu, nakon zagrijavanja uz nastup posuške grupe Sjena, nizali su se hitovi iz doba Bijelog dugmeta i solističke karijere.
 
“Zaboravi”, “Oprosti mi što te volim”, “Ja po kafanama”, “Ono nešto naše”, “Ako voliš ovu ženu”….gotovo svaku izvedbu publika je dočekala gromoglasnim pljeskom, a angažman nije izostao ni u zajedničkom izvođenju refrena koji su odjekivali Posušjem ove vruće ljetne noći.

 
Posebno je u oči upalo četrdeset minutno fotografiranje s fanovima prije i poslije koncerta, što najbolje svjedoči rock and roll fešti za sva godišta.
 
Koncert je, osim kulturno-zabavnog spektakla, imao svoj humanitarni karakter, prenosi Jabuka.tv. Sredstvima od koncesije za prodaju pića nabaviti će se uređaj/pomagalo za potrebe Neurorazvojnog odjela namijenjenog rehabilitaciji djece s poteškoćama u razvoju Doma zdravlja u Posušju, navode u priopćenju iz organizacije Posuškog lita.
 
Kao i svih ranijih godina, koncert je održan u sklopu Posuškog lita, uz generalno sponzorstvo tvrtke Planet d.o.o iz Posušja te potporu Općine Posušje.
 
Željko Bebek, jedan je od najpoznatijih pjevača sarajevskog kultnog benda Bijelo dugme.

 
Nakon napuštanja benda u prvoj polovici osamdesetih ostvario uspješnu solo karijeru. Brojni međunarodni nastupi, osvojeni Porini, kao mnoge druge glazbene nagrade, samo govore o veličini ovog pjevača koji okuplja brojne fanove svih generacija.