Podijeli članak

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko i kandidatkinja broj 4. na listi HDZ RH (Lista broj 9.) za Europski parlament danas je boravila u Mostaru i tom prilikom, uz pratnju članova Mladeži HDZ BiH posjetila je Udrugu umirovljenika HUM, gdje se sastala s Ankicom Mandarić, predsjednicom udruge. 

Predsjednica Udruge upoznala je Željanu s ključnim problemima umirovljenika u Gradu Mostaru, posebice umirovljenicima aktivnim u njihovoj Udruzi, njih oko 2000, koji se u sklopu Udruge druže i organiziraju putovanja te ravnomjerno raspoređuju svu materijalnu i financijsku pomoć koju dobivaju kroz donacije kojih ima ali ih svakako treba biti i više. 

„Umirovljenici najviše znaju cijeniti ono što ja radim. Znam po mom pokojnom ocu, koji je bio aktivni član umirovljeničke udruge, i kao takav naučio me je i da izlazim na izbore i da glasujem i da se zanimam za politiku. Smatram dok god da ste vi tu da će te potaknuti svojim primjerom mlade ljude da se probude, da se malo više aktiviraju i angažiraju. Jer biti europski građanin ipak je za njih najbitnije. Mi prolazimo, mi smo ta generacija koja je tu između i nije ni bila u Europi. A BiH je na granici svjetova. Milijun građana s državljanstvom EU, ali je vrlo malo njih glasalo na izborima prije pet godina. Bez vas i vaše podrške ovdje ćemo imati samo nestabilnost i odlazak mladih ljudi“, istaknula je Željana i zaključila ovu posjetu pozivom umirovljenicima da izađu na izbore za Europski parlament koji se održavaju 26. svibnja, priopćeno je iz HDZ-a BiH.