Podijeli članak

U Okružnom sudu u Bijeljini danas je nastavljeno suđenje Đ.B. (28) iz Jablanice kod Lopara kojeg optužnica tereti za ubojstvo Luke Stevića (34) iz istog sela na Majevici.

Ubojstvo se dogodilo 15. svibnja prošle godine u večernjim satima, a tijelo ubijenog Stevića pronađeno je tri dana kasnije zamotano u najlon, u šupi, zarasloj u travu i korov.

Iskaz je dao neuropsihijatar Ratko Kovačević, a u kojem je dao analizu osobnosti optuženog.

Vještak Kovačević je istakao da je optuženi duševno zdrava osoba, jednostavne strukture osobnosti, prosječnog intelekta, te da nije ovisnik o drogi.

 - Stević je uputio verbalnu uvredu Đ.B, što je kod njega izazvalo šok, stanje afekta i gnjeva visokog intenziteta. Svaki afekt visokog intenziteta utječe na sve funkcije, sužava svijest i opažanje. Nakon što je doživio uvredu, optuženi Đ.B, je reagirao impulzivno. U vrijeme izvršenja krivičnog djela njegova sposobnost da upravlja vlastitim postupcima bila je bitno smanjena. U stanju privremene duševne poremećenosti on nije mogao upravljati svojim postupcima - opisao je Kovačević, naglasivši da nakon izvršenja krivičnog djela kod optuženog nastupa dezintegracija ličnosti koja generiše njegove naredne postupke,,prenosi Avaz