Podijeli članak

Prema prikupljenim podacima ovoga jutra prometuje se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, a u višim predjelima kolovoz je mjestimično zasniježen. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na svim putnim pravcima.

Ekipe putne službe su na terenu i interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

S obzirom na to da su za vikend i početak sljedećeg tjedna u BiH najavljene izuzetno niske temperature, vozači se savjetuju da vozilo pripreme za zimske uvjete vožnje: češće palite vozilo kako akumulator ne bi oslabio, provjerite ispravnost akumulatora prije početka radne sedmice, podmažite gume i brave na vratima vašeg vozila, očistite vozilo od snijega i leda, dopunite gorivo minimalno do pola rezervoara, a u slučaju potrebe pozovite na broj 1282.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.