Podijeli članak

Turistička zajednica Hercegovačko neretvanske županije i Turistička organizacija Podgorice privode kraju implementaciju projekta “Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar I Podgorica” čiji je cilj diverzifikacija ponude kulturnog turizma u Mostaru I Podgorici I stvaranje nove kulturne rute, kako bi se produžio boravak posjetitelja na ove dvije lokacije, povećali prihodi I motivacija za ponovni posjet.
 
Završni događaj projekta održat će se 5.9.2020. s početkom u 21 sat na ljetnoj pozornici Centra za kulturu u Mostaru.
U programuće, uz goste iz Crne Gore, Kuba Acoustic, nastupiti I poznati promotori bh. tradicionalne glazbe- Divanhana.
Ulaz na koncertće biti besplatan, uz strogo pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera I maksimalanbroj posjetitelja- do 100.
Kako bi omogućili što većem broju ljubitelja tradicionalne glazbe da prate ovaj koncert, live prijenos će biti osiguran preko youtube kanala projekta.
 
U prethodnim aktivnostima projekta, koje su započele početkom godine,ove dvije turističke organizacije su utvrdile zajedničke elemente Mostara i Podgorice na temelju kojih su kreirali tri regionalne rute kulturnog turizma: Sunčana strana svjetskog nasljeđa - stari gradovi, rijeke i mostovi, Spomenička regionalna ruta i Religijsko-kulturna regionalna ruta.
 
U tijeku je promocija kulturne rute kroz izradu promotivne brošure, promotivnog videa, prezentacije rute na web stranicama turističkih organizacija Mostara i Podgorice i medijima.
 
Aktivnosti se provode kroz bespovratna sredstva Projekta razvoja i promocije turizma Vijeća za regionalnu suradnju. Projekt financira Europska unija, a provodi RCC u nastojanju da doprinese rastu i konkurentnosti šest ekonomija zapadnog Balkana, podržavajući razvoj i promociju zajedničke regionalne ponude kulturnog i avanturističkog turizma.