Podijeli članak

Nedavno je završena sjednica Natjecateljske komisije Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine koja je donijela odluku o prekidu Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine. Odluku mora potvrditi Izvršni odbor NSBiH.

Na današnjoj sjednici Natjecteljska komisija je odlučila da proglasi kraj premijerligaške sezone nakon 22. odigrana kola. Vodeća ekipa Sarajevo je proglašena za prvaka, društvo najboljih napuštaju Čelik i Zvijezda 09, dok će osim Sarajeva (Liga prvaka) u Europa Ligi igrati FK Željezničar, HŠK Zrinjski i FK Borac.

Prekinut je i Kup Bosne i Hercegovine u čijoj završnici su trebali igrati Željezničar, Zrinjski, GOŠK i Široki Brijeg, a ove odluke Natjecateljske komisije treba potvrditi i Izvršni odbor Nogometnog saveza čija sjednica bi trebala biti održana u narednim danima.

Podsjetimo, nogomet u Bosni i Hercegovini je zaustavljen nakon tri odigrana kola nastavka Premijer lige zbog pandemije koronavirusa, a iako su sve zemlje u regiji (Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Slovenija) nastavile ili će nastaviti sezonu, u BiH nogometa najvjerovatnije do samog početka kolovoza neće biti.

U Natjecateljskoj komisiji smatraju da zbog neodobravanja uvjeta za nastavak nogometnih natjecanja u Republici Srpskoj do 8.lipnja i nagovještaja od strane Ministarstva zdravstva i Ministarstva obitelji, omladine i sporta o produžetku mjera zabrane do 1. srpnja nisu stvoreni uvjeti za nastavak sezone.

I pored ovih nelogičnih odluka "kriznog stožera" RS, te nikakve volje i želje od strane čelnika NSBiH za eventualnom promjenom  stava u RS-u, može se reći da je dobra stvar što su odigrana 22. kola, odnosno svatko je sa svakim igrao dva puta, pa je znatno olakšano i donošenje odluke o konačnom plasmanu s kojom se, ipak, neće svi pomiriti s obzirom da je prvi čovjek Zvijezde 09 u medijima nedavno najavio tužbu protiv Saveza.

AU: B.B.