Podijeli članak

Usvajanjem zaključaka završena je treća međunarodna znanstveno-stručna konferencija s područja odnosa s javnošću 'PR Days Mostariensis'. 

Konferencija na temu 'Društveno odgovorno poslovanje/ponašanje okupila je 86 predavača iz šest zemalja koji su izložili 53 teme u četiri sesije.

Zaključci konferencije su sljedeći:
1. Potrebno je donošenje etičkog kodeksa kojim će se standaridizirati društveno prihvatljivo ponašanje profesionalaca u odnosima s javnošću u Bosni i Hercegovini.
2. Predlaže se svim praktičarima iz područja odnosa s javnošću da u svom svakodnevnom djelovanju naglašavaju važnost društvene odgovornosti u svojim organizacijama/institucijama.
3. Preporuča se gospodarskim komorama i udrugama poslodavaca da nagrađaju i promoviraju primjere dobre prakse za društveno odgovorno poslovanje.
4. Pozivaju se mediji da svjesni svoje uloge u društvu ne zlorabe utjecaj koji imaju na javnost čime iskazuju svoju društvenu odgovornost. 
5. Studij odnosa s javnošću i novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru pokreće znanstveni časopis s područja odnosa s javnošću, medija i integrirane komunikacije.
6. Studij odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta pokreće projekt Enciklopedije odnosa s javnošću.
7. Radna tema sljedeće konferencije je upravljanje krizama i krizno komuniciranje.