Podijeli članak

U ozračju Božićnih blagdana održan je 6. Međunarodni Božićni rukometni turnir „Mostar 2013“ po primjerenim nazivom „Poklon roditeljima i gradu“.

Dva predivna dana druženja u Mostaru u organizaciji HŽRK Zrinjski održan je turnir koji će se pamtiti kako u našem gradu tako i u regiji. Gosti zadovoljni boravkom u Mostaru igrom i posjetom na turniru , biti će promotori ljepote našeg grada, turnira i dobrih ljudi koji su učinili sve da njihov boravak bude upamćen upravo kao poklon za Božićne i nadolazeće blagdane.

Ljepota rukometa koje su nam prezentirale djevojke u 23 utakmice , 250 djevojčica učinile su jednu veličanstvenu sliku kakva se rijetko događala ili događa i ne samo kod nas već i šire.

Izostanak pomoći grada i privredni subjekata  u organizaciji turnira nadopunili su roditelji koji su svojim darovima činili potpunost zadovoljstva i veselja kako igračica tako i njihovih stručnih stožera.
 
Ekipe iz Crne Gore, Hrvatske i BiH svojom igrom zasjenili su sve loše konotacije  rukometnih liga koje se igraju u BiH, pokazale su da se neopterećeno u duhu sporta mogu pokazati i rezultati, kvaliteta i prijateljski odnos prema protivniku poštujući one koji su borbenošću i ostalim elementima bili malo bolji, stiskom ruke čestitajući i odajući priznanje sa samo jednom  željom da su u miru i prijateljstvu provedeni trenuci zajedno na parketu a da tako ostane i u nadolazećim blagdanima.
 
Zahvala SSGM i HVIDRI Mostar za termin i pomoć oko organiziranja bez kojih ne bi mogli uveseliti naše goste i prijatelje HŽRK Zrinjskog.

HŽRK Zrinjski na ovom turniru je pokazao da je briga o mladima glavni moto od kojeg nećemo odustati, okupljanjem na ovakvim turnirima djevojkama daju dodatnu snagu da se bore protiv poroka današnjice jačajući unutarnju snagu, snagu duha, jer upravo Božić nam ovih dana donosi tu poruku.

Uspjeh je tim veći ako su svi sudionici otišli svojim domovima zadovoljni sa osvojenim medaljama sa poklonima koji su bili skromni ali od srca, velikog srca koje ima narod ovog podneblja. Svojim domovima naši prijatelji su ponijeli jaku poruku „mira i prijateljstva“ ali i medalje za osvojena mjesta kao najbolji u sve tri kategorije postignuto je 632 gola te je publika mogla da uživa.

U kategoriji U12 prvo mjesto  je pripalo ekipi RK Orkan, drugo mjesto je pripalo ŽRK Knežopoljka a treće RK Trebjesa, najbolji vratar Monika Prskalo iz HŽRK Zrinjski, najbolji strijelac Jovana Ilić a ona je ponijela i titulu najboljeg igrača.

U kategoriji U14 pobjednici su ŽRK Ivanić, drugi je ŽRK Knežopoljka a treći je HRK Katarina, najbolji vratar je Patricija Hren iz ekipe RK Orkan, najbolji strijelac bila je Lana Jarak HRK Katarina i najbolji igrač Jelena Vrančić iz HŽRK Zrinjski.

U kategoriji U16 pobjeda je pripala domaćinu koji je bio najkvalitetnija ekipa pokazujući još jednom dominaciju u ovoj kategoriji u BiH a i regiji, drugoplasirani su RK Orkan i trećeplasirani je ŽRK Ivanić, najbolji vratar je Marta Gudelj, najbolji strijelac je Lucija Ercegović iz RK Orkan a igrač turnira je Nikolina Čutura iz HŽRK Zrinjski.
 
Dodjelom priznanja i poklona ekipama i sponzorima upućena je poruka svim sportašima i ljudima dobre volje da u miru i veselju provedu Božićne i novogodišnje blagdane a djevojčice su svojom igrom darivali roditelje i grad sa jednom željom da se ova priča nastavi i naredne godine, „Dobro nam došli na 7. Međunarodni rukometni turnir Mostar 2014.“

HŽRK Zrinjski