Podijeli članak

Tinejdžerke koje se ipak odluče da bebu zadrže često nailaze na nerazumijevanje i osudu okoline, i nerijetko su im skresana krila za dalji lični napredak i razvoj. Ipak, nisu sve ovakve priče teške i tužne, upravo suprotno – većina mama se nikada ne pokaje zbog odluke što su donijele dijete na sve, bez obzira na bitke koje su tukle na tom putu.

U cijelosti  dirljivu ispovijest  Whitney Ballard koja je postala majka sa samo 16 godina,prenosi“Kurir”


“Zadržala sam bebu. Iako sam imala 16 godina. Iako nisam znala kako ću. Zadržala sam bebu. Čak i kada su mi svi rekli da “djeca ne treba da imaju djecu”. Ili da ću “upropastiti svoj život”.

Zadržala sam bebu. Znam da neki misle da sam spavala sa svima naokolo. Da sam bila promiskuitetna. Znala sam da će djevojke pričati. I momci slušati.

Ali ja sam i dalje željela svoju bebu. Znala sam da postoji pilula koja je mogla sve da “odnese”. Moji “problemi” bi mogli da nestanu ako bih je danas uzela. Ali ja sam znala da je to laž. Tako da sam zadržala svoju bebu.

A pošto sam to uradila, pretpostavljalo se da mrzim sve koji su napravili drugačiji izbor. Ali ne. Ja ih volim. I znam koliko su bili uplašeni. Jer sam i ja. Znam kako su bile dezinformirane kada im je rečeno da je nemoguće. Ali nije.

Znala sam da će mi biti potrebno puno povjerenja i vjere da čuvam svoju bebu. Ali kada sam to uradila, desila se luda stvar. To mi nije upropastilo život. Ni na koji način!
 


Sada imam bebu i porodicu. Imam bebu i fakultetsku diplomu. Imam muža i još beba. Odgajala sam bebu i dalje jurila svoje snove.

Da, neke stvari sam uradila na teži način i odrasla sam brže nego što sam morala i borila sam se tijekom tog puta. Ali kada pogledam svog slatkog dječaka – tako mi je drago što sam zadržala svoju bebu!”