Podijeli članak

Brojne uspješne i profilirane osobe u svojim profesijama stekle su teorijska i praktična znanja na Sveučilištu u Mostaru, a danas ih uspješno primjenjuju na pozicijama u različitim tvrtkama i organizacijama u BiH, ali i šire. Sadašnji studenti priliku za uspjeh te osobni i profesionalni razvoj imaju za vrijeme studiranja kroz sudjelovanje na raznim natjecanjima, stručnim konferencijama te studentskim udrugama. Sportaši koje pratimo na nogometnim, rukometnim, košarkaškim, ali i drugim sportskim terenima studiraju ili su završili studij na Sveučilištu u Mostaru, a SUM preporučuju i prijatelji Sveučilišta koji prate i podržavaju rad Sveučilišta u Mostaru.

Uspješni studenti

Viktor Kolobara, student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, član je tima koji predstavlja SUM na Vis Moot-u, jednom od najprestižnijih pravnih natjecanja u svijetu. Njihov tim je na prednatjecanju u Zenici osvojio prvo mjesto, na prednatjecanju u Bahrainu Kolobara je nagrađen za najboljeg govornika, dok su se na glavnom natjecanju uspjeli svrstati među 50 najboljih Sveučilišta u svijetu. „Ako želiš postati dio ove i sličnih uspješnih priča, izaberi Sveučilište u Mostaru“, poručuje Kolobara svojim budućim kolegama.

Član hrvatske futsal reprezentacije, Luka Suton, student je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. „Sveučilište u Mostaru ima poseban pravilnik za školovanje uspješnih sportaša što mi je uvelike pomoglo da uskladim svoje obveze u klubu s obvezama na fakultetu“, kazao je Suton i poručio maturantima da se upišu na SUM i tako započnu svoj svijet u budućnost.

Studentica pedagogije na FPMOZ-u, Nina Lončar, zbog 5.0 prosjeka na svakoj godini studija zavrijedila je nekoliko prestižnih nagrada za najbolji uspjeh u studiranju. Lončar je i pokretač Sveučilišnog teatra koji studentima SUM-a nudi priliku za razvijanje talenata u različitim sferama umjetnosti. „Osim akademskog uspjeha i nevjerojatnog rada na sebi, Sveučilište u Mostaru mi je omogućilo da pokrenem Sveučilišni teatar te kroz njega pišem i režiram autorske predstave. Zato izaberi najbolje, jer jedno je Sveučilište“, kazala je Lončar.

Alumnisti SUM-a u poslovnom svijetu

Ornela Leko, direktorica marketinga i veleprodaje u HT Mostaru, budućim studentima poručuje da za svoj put prema uspjehu izaberu znanje i postanu studenti Sveučilišta u Mostaru.

„Svoja prva znanja koja su mi bila potrebna u vođenju kompanije ATACO, koja je postala regionalni lider u distribuciji, stekla sam upravo na Sveučilištu u Mostaru“, poručila je Ozrenka Jelić, direktorica strateškog razvoja i marketinga. Katarina Herceg, bivša studentica SUM-a, a danas doktorandica u Francuskoj koja je zaposlena u Europskom parlamentu, preporučuje budućim studentima Sveučilište u Mostaru. „Trenutno sam na doktoratu u Francuskoj te radim u Europskom parlamentu što pokazuje kako je SUM zaista europsko Sveučilište čiji studenti uspijevaju i van naših granica.“

Prijatelji SUM-a

Brojne osobe iz kulturnog i javnog života uključile su se u kampanju SUM-a među kojima je i Goran Grgić, hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac, poznato lice na malim ekranima, dobitnik brojnih nagrada i priznanja te prijatelj SUM-a svim mladim ljudima na životnoj prekretnici poručuje: „Učini pravu stvar i postani student Sveučilišta u Mostaru.“