Podijeli članak

Knjiga „Preživjeti 21 stoljeće“ autorice Žane Alpeza je izišla ovih dana, te će se promocija održati u nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, i  Srbiji.Gradovi od Jablanice (datum 12.03.2020.) Trebinje (09.05.2020 Dom Mladih ) Splita, Dubrovnika, Šibenika, Beograda i drugih će čitateljima donijeti  korisnih i izazovnih informacija iz ugla perspektive autorice.

Riječ je o čovjeku, kako i na koji način suvremeni čovjek 21 stoljeća, se nosi sa svim izazovima i globalizacijom, te dali pri raznim iskušenjima gubi duhovnu stranu, te osobni razvoj?  Iza nas je 20. stoljeće, toliko događanja, ratova, bespuća, prirodnih katastrofa, raznih vrsta nemira, nesreća i slično -što smo mi kao napredno čovječanstvo naučili iz toga? Da li još treba proći i doći ratova da bismo zadovoljili svoje unutarnje demone. Može li nas spasiti napredak čovječanstva, da bismo bili bolji? Kolika je cijena koju čovjek kroz napredak plaća, da li išta nauči? Kaže se da svaka nova generacija donese novitete, koliko smo mi kao ljudi od krvi i mesa sposobni se nositi s velikim promjenama u kratkom periodu?

Knjiga "Preživjeti 21 stoljeće" je skup članaka koji govori o temama današnjeg čovjeka u 21 stoljeću. Dali smo sa dolaskom globalizacije, brzinom načinom i tempom života osiromašili duhovni i emotivni život. Knjiga ima oko 50 članaka, recezenti knjige su poznati hrvatski glumci Arijana Čulina, Boris Svrtan i Goran Grgić.
Nakladnik knjige je Udruga Pravi Put!