Podijeli članak

Na Čučerskoj cesti u Zagrebu Opel Astra u vožnji je propala u rupu koja se odjednom otvorila. Auto je propao u rupu promjera dva metra i duboku 1,5 metara prednjim kotačima.

"Znao sam da će se nešto dogoditi jer je cijeli dan cesta pomalo propadala, ali ovo me stvarno šokiralo. Auto je propao, nastao je kolaps u prometu, a Hitna je odvezla vozača", rekao je za 24sata čitatelj koji je poslao fotografije nesreće.

Drugi čitatelj je rekao kako je prije vozila koje je propalo prošao kamion, a potom još jedan auto koji je s tog dijela ceste skrenuo u dvorište jedne kuće. A potom je naišao i vozač Opel Astre ispod kojeg se stvorio krater dubok gotovo dva metra, a široka oko tri i pol metara, kažu iz gradskog ureda za Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

"Vidio sam kako su se otvorila dva zračna jastuka. Vidio sam vozača u autu i činio mi se da je nije teže ozlijeđen", prepričao nam je čitatelj. Prema njegovim riječima, auto je propao s prednjim kotačima i dodaje da je očekivao da će se nešto slično dogoditi jer na toj cesti neprestano moraju intervenirati gradske službe. 

"Svakih deset do 15 dana dolaze kopati jer vodovodne cijevni neprestano pucaju. Nije čudo da se ovo dogodilo. Sva sreća da nitko nije stradao", rekao je. 

Vatrogasci su nam potvrdili kako su dobili dojavu da je u 17.15 sati vozilo propalo u cestu zbog odrona u Čučerskoj cesti 155.

"Na terenu su tri vozila s 15 vatrogasaca, izvukli su vozača iz automobila, a trenutno se vrši sanacija vozila i preusmjerava se promet", rekli su nam iz JVP Zagreb. Dodali su i kako je vozača odvezla Hitna pomoć. 

Uz vatrogasce na terenu su i pripadnici gradskog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, Policijske uprave zagrebačke, Zagrebačkih cesta, Vodoopskrbe i odvodnje, Plinare Zagreb i gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Očevid provodi PU zagrebačka.