Podijeli članak

Povodom Valentinova, Simfonijski orkestar Mostar priprema novi spektakl. U pitanju je repriza listopadskog koncerta Simfonijskog orkestra Mostar na kojem će izvoditi hitove ABBA-e.

Ravnateljica Snježana Zovko je rekla za Radio Herceg Bosne kako će mostarska Kosača i ovaj put biti puna, a ovaj put priča ima humanitarnu dimenziju.

"Mihovil Karuza, naš virtuoz na violončelu se teško razbolio i cjelokupan prihod od karata, honorara i sve ostalog ide u prilog liječenju našega Mihovila" rekla je Zovko u razgovoru za Radio Herceg Bosna.

"Našim slušateljima, odnosno gledateljima obećali smo 14. listopada kada smo premijerno izveli 24 skladbe najpopularnije švedske pop skupine, da ćemo reprizirati koncert i logično se nametnuo da to bude datum 14. veljače kada je Dan zaljubljenih i općenito dan ljubavi, posvećenosti bližnjemu i drugima. Tada nismo znali da ćemo organizirati  humanitarni koncert jer je tada s nama svirao violončelist Mihovil Karuza, koji se u međuvremenu teško razbolio i bilo je sasvim prirodno da svi zajedno novac od ulaznica, donacija i svih honorara naših prijatelja koji dolaze iz 12 gradova Srbije, Hrvatske i BiH, uputimo našem Mihovilu jer je bolest jako progresivna. Uvjereni smo da će ozdraviti jer je to čovjek enormne energije, virtuoz na violončelu", rekla je Zovko.  

Mihovilova supruga, Hillary Karuza svirat će zajedno s njima na pozornici te će tako dio Mihovila biti prisutan na koncertu. 

"Napravit ćemo spektakl! Bit će umjerenije moderiranje, ali će biti to repriza koncerta. Opet je s nama Rock bend, opet su s nama prijatelji iz Viteza, Sarajeva, Banja Luke, Beograda, Niša, Zagreba, Splita, Dubrovnika, Imotskog, Stoca, Mostara. Prekrasna skupina, uglavnom mladih ljudi, jer ja volim naglasiti da je prosječna starost orkestra između 32 i 36 godina. To su muzičari u naponu snage koji su navježbali sve skladbe za prošli put, a sad je samo trebalo sve ponoviti", kaže Zovko te dodaje kako sutra imaju dvije velike probe od kojih je jedna i tonska proba kojom žele snimiti koncert te ga napraviti DVD-om.  

"Želimo ostaviti jedan takav koncert zabilježen, ne da bismo prodavali taj DVD, ali ako netko želi naravno da može kupiti, nego da mi to imamo za svoju arhivu. Imamo neke zvjezdane planove, susresti se sa zvijezdama sa svjetske pop scene pa kako im inače prezentirati kako mi radimo, kako izgleda orkestar koji izvodi ABBA-ine skladbe nego putem DVD-a. Mislimo da je to dobar način da nađemo suradnju i sa velikim zvijedama jer se mi nemamo čega stidjeti. Svaki naš koncert sviramo kao da će nam stići svjetski kritičar iz Osla ili New Yorka ili Kopenhagena, apsolutno nam je svejedno", objasnila je Zovko.

Cijeli intervju poslušajte OVDJE