Podijeli članak

Nakon uspješne premijere predstave „To“ Alije Isakovića, u režiji Ivana Lea Leme, ansambl Narodnog pozorišta večeras gostuje u Konjicu na VI. Festivalu glumca BiH, gdje se predstavljamo s izvedbom „Anđeli Babilona“ Mate Matišića, u režiji Admira Glamočaka s početkom u 19 sati i 30 minuta.

Za kraj sezone nas očekuju još dvije izuzetno zanimljive i uzbudljive izvedbe na sceni NPM, od kojih je prva predstava „Sve je do nas“ Emira Hadžihafizbegovića koju će popularni glumac izvesti u subotu 29. lipnja s početkom u 20 sati. Hadžihafizbegović u pomenutoj monodrami glumi profesora matematike bez posla. Riječ je o priči koja nas tjera da se restartamo, da se borimo i da krenemo jednim putem koji omogućava prosperitet svim narodima u BiH i dijaspori. Predstavom  dotiče sve segmente, politiku, biznis, vjeru ... Kako jedan obični čovjek gubi posao, gubi materijalno stanje, zato što govori istinu, ali zato se duhovno uzdiže i postaje sretan. Mostarska publika će imati jedinstvenu priliku pogledati predstavu koja redovno puni sale širom svijeta, bez plaćanja ulaznica, jer se ista održava u okviru kulturno – turističke manifestacije „Mostarsko ljeto 2019“, a potrebno je samo rezervirati ulaznice na blagajni NPM-a.

Spuštanje zavjese na izuzetno uspješnu pozorišnu 2018./2019. sezonu bit će 5.7.2019. godine kada je na repertoaru predstava „Trg ratnika“ Nicka Wooda, u režiji Dine Mustafića, nastala u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo. U predstavi igraju Belma Lizde Kurt i Mario Drmač. Predstava će biti odigrana u okviru manifestacije „Mostarsko ljeto 2019“, te je ulaz na predstavu besplatan, uz napomenu da je broj ulaznica ograničen, stoga je potrebno izvršiti rezervacije ranije na blagajni NPM-a.

Također, u okviru „Mostarskog ljeta 2019“, a u organizaciji NPM-a zainteresirani će imati priliku prisustvovati promociji knjige "Smrt u Hagu - nezavršeno suđenje Slobodanu Miloševiću" dr. Nevenke Tromp koja će biti održana 28. lipnja u Centru za kulturu Mostar s početkom u 20 sati. Osim autorice, na promociji će sudjelovati Vasvija Vidović, Slavko Kukić i Emir Hadžihafizbegović, a specijalni gost biće Sir Geoffrey Nice.

Ulaznice za predstave „Sve je do nas“ i „Trg ratnika“ mogu se preuzeti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9:00 do 14:00 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar, priopćeno je iz NPM-a.