Podijeli članak

Veselin Vujović novi je trener rukometaša PPD Zagreba, potvrđeno je na izvanrednoj konferenciji za medije hrvatskog prvaka, na kojoj je bio i crnogorski stručnjak.

Vujović se tako vraća na klupu Zagrebaša nakon tri godine, vodio ih je od 2014. do 2016. i u tom je razdoblju klub dva puta stizao do četvrtfinala Lige prvaka. Na klupi će zamijeniti Slovenca Branka Tamšea koji je smijenjen nakon visokog poraza na gostovanju kod danskog Aalborga (20:30) u 2. kolu Lige prvaka.

- Zadnje poluvrijeme u Danskoj bilo je sramotno i morali smo djelovati u smjeru potpune stabilizacije ne bi li u nastavku sezone ispunili ciljeve koje smo postavili na početku. Nakon povratka iz Danske bila je sazvana hitna telefonska sjednica Upravnog odbora. Jedna tema bila je status postojećeg stručnog stožera, a druga angažman Veselina Vujovića. On je poznato igračko i trenersko ime. Smatramo da je on jedini čovjek koji može ovu momčad izvući iz sivila, rekao je direktor kluba Vedran Šupuković. 

- Nisam htio imati klub do Nove godine, do Europskog prvenstva, odbio sam neke ponude, ali kad se Zagreb javio, kojeg smatram svojim klubom, lako smo se dogovorili. Znam da situacija nije laka, i pretpostavljam da se ruka pružena u teškom trenutku pamti puno više nego u nekim drugim trenucima, izjavio je Vujović, ujedno izbornik reprezentacije Slovenije.

- Smatram da imamo realne šanse da prođemo dalje u Ligi prvaka, imamo težak raspored, ali moja logika je da nitko kod nas u Areni ili gdje god da budemo igrali doma, ne može biti favorit, kako god da se zvao. Pokušat ću to prenijeti i igračima. Zadovoljstvo mi je i čast biti trener Zagreba, nadam se da će se publika vratiti u Arenu, ali publika se vraća odnosom, zalaganjem, borbom i rezultatima i trudit ću se da tako bude. Ja sam sebi uvijek postavljam najviše ciljeve i ako ih ne ispunim svjestan sam svoje odgovornosti, rekao je Vujović.