Podijeli članak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je kako će, vrlo skoro, u idućim danima ili tjednima, u Drvaru, većinski srpskom gradu u Federaciji BiH, biti osnovan i napravljen jedan manji pogon domaće tvornice u državnom vlasništvu, u kojoj se očekuje mjesto za više od 100 zaposlenih.

To je naša konkretna pomoć, stvari o kojima želimo razgovarati i način na koji ih želimo rješavati”, naglasio je Vučić na press konferenciji nakon sastanka sa političkim predstavnicima Srba iz RS.

Predsjednik Srbije je prenio novinarima kako se na sastanku razgovaralo o nastavku pružanja potpore Srpskoj, da je postignuta puna suglasnost svih i da će Srbija nastojati ekonomski pomoći koliko može i Republici Srpskoj, ali i Federaciji BiH, osobito tamo gdje živi srpski narod.

Vučić je kazao da, kako u Srbiji, tako i u RS, postoji spremnost za starteški dijalog s Bošnjacima, jer se samo kroz razgovor mogu rješavati problemi.

"Nama nikada nije smetalo kada je Šefik Džaferovioć dolazio u Rašku oblast ili Sandžak, iako su na tim skupovima njegovi domaćini govorili i o pravljenju specijalnog statusa za Sandžak, koji ne postoji u Ustavu kao posebna kategorija", istaknuo je Vučić.