Podijeli članak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je kao "pričanje gluposti" najavu kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija da će ako ukine pristojbe uvesti recipročne mjere Srbiji i poručio kosovskim Albancima "da se upristoje, da povedu računa i shvate da nas ne mogu maltretirati " jer, kako je dodao "ne ovisimo mi od vas nego vi od nas".

Gostujući na televiziji Pink Vučić je Albancima poručio da "prestanu lagati o trovanju, da prestanu maltretirati srpski narod na Kosovu i kada se upristoje da kažu da žele razgovor, razgovora će biti."

Predsjednik Srbije je istaknuo da neće lagati narod i reći da je Kosovo dio Srbije, ali "nije cijelo naše, ali nije ni njihovo", a da kompromis nije da Srbija sve izgubi, a da Albanci sve dobiju, piše N1.

"Neću lagati narod i kažem da je sve naše i lako ćemo mi to i da se junačimo. To ne podnosim jer ta laka rješenja obično vode do ambisa. Ja narodu kažem nije sve naše, ali nije sve ni njihovo", rekao je Vučić.

Komentirajući izjavu lidera Pokreta za preokret Janka Veselinovića da ne smije reći Kurtiju da po Ustavu Srbije Kosovo nije država, Vučić je rekao da smije reći, i da je srbijanska država neovisna i da donosi odluke u interesu naroda neovisno od velikih sila.

On je rekao da je "u vrijeme Vučića 13 država povuklo priznanje Kosova, a četiri priznale, dok je za vrijeme prethodne vlasti 89 država priznalo Kosovo".

Vučić je ponovio kritike na račun prethodne vlasti, koja, kako je rekao, nije izdala ni priopćenje kada je Kosovo proglasilo neovisnost.