Podijeli članak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će Vlada donijeti odluku da na dva tjedna zatvori noćne klubove, splavove, kafiće koje nemaju bašte u periodu od 23 do 6 ujutro, kao i da će svi studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni.

Zabranjena su javna okupljanja u zatvorenom za više od 100 ljudi, na otvorenom za više od 500. Najavio je i kazne od ponedjeljka za nenošenje maski u gradskom prijevozu i tržnim centrima.

Vučić je rekao da je najveći problem Beograd, odnosno da je 82,5 posto zaraženih iz Beograda, piše N1. 

Vlada će sutra donijeti određene mjere, rekao je Vučić:

"Na dva tjedna ćemo da zatvorimo noćne klubove i splavove od 23 sata do 6 ujutro, u to vrijeme smo imali najveći broj zaraženih lica, isto će važiti za kafiće, sem za one koji imaju bašte. Zatvorit ćemo sve studentske domove u Beogradu", naveo je.

Od ponedjeljka će država naplaćivati kazne od oko pet ili šest tisuća dinara, što će Vlada da odluči, za one koji ne nose maske u tržnim centrima, javnom prijevozu, dodao je.

"Također, zabranit ćemo javna okupljanja u zatvorenom do 100 ljudi, s distancom i maskama razumije se. I na otvorenom do 500 ljudi. To na otvorenom nije ni blizu toliko opasno kao neuporedivo manji skupovi na zatvorenom", rekao je Vučić.

"To su mjere koje će ići od sutra, a ako to ne bude dalo rezultate, a konzultirali smo se sa ljudima iz Kriznog stožera... Da sam mogao da odlučujem sam - zatvorio bih Beograd i uveo bih sedmodnevni policijski sat", dodao je, navodeći da je to najbrže rješenje i najbezbolnije.

Ako ove mjere ne budu dovoljne, ići ćemo dalje, rekao je Vučić.