Podijeli članak

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama ima magle i niske naoblake.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac 0; Livno 2; Bjelašnica, Bugojno, Sanski Most 5; Grude, Jajce 6; Banja Luka, Široki Brijeg, Zvornik 7; Bihać, Doboj, Ivan Sedlo, Sarajevo, Tuzla 8; Brčko, Srebrenica 9; Mostar 12; Trebinje 13; Neum 16.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Kronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba, osim što je tijekom prijepodneva poželjno biti oprezniji zbog moguće pojave magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Savjetujemo Vam da dan provedete na otvorenom, pri tome je preporučljivo slojevito se odjenuti obzirom da će nakon svježijeg jutra, danju biti osjetno toplije.
 
Danas će u BiH preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, jugozapadni. Dnevna temperatura od 20 do 26 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 23 °C.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne s maglom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 7 do 13, u Hercegovini i Krajini od 12 do 16, a dnevna od 22 do 28 °C.

U ponedjeljak sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu od 12 do 16, a dnevna od 23 do 28 °C.

U utorak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu od 12 do 17, a dnevna od 22 do 28 °C.

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu od 12 do 18, a dnevna od 23 do 29 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.