Podijeli članak

Ognjen Vranješ je u Novu 2020. godinu ušao u dresu grčkog AEK-a u kojem ga obožavaju, a Grci imaju posebne emocije prema nogometašu iz Banja Luke jer ih je očarao, kako igrama na samom terenu, tako i ponašanjem izvan terena.

Pred utakmice baraža UEFA Lige nacija jedno od glavnih pitanja koje se postavlja je to: hoće li novi izbornik “Zmajeva” Duško Bajević vratiti u reprezentaciju Ognjena Vranješa? Javnost je podijeljena, ali se čini da je, ipak, više onih koji ističu da je Ogi potreban “Zmajevima” u duelima sa Sjevernom Irskom u Zenici 26. ožujka, a svi se nadaju na istom mjestu i 31. ožujka protiv pobjednika duela Slovačka – Republika Irska.

Prvi put otkako se pojavila informacija da bi se Vranješ mogao vratiti u reprezentaciju Banjalučanin je progovorio o toj mogućnosti:

- Imam veliki broj prijatelja u sva tri naroda i dobijam od njih svakodnevno poruke podrške jer sam prolazio kroz jedan težak period u karijeri i životu. Preživjelo se. Ako me pitate za reprezentaciju BiH i povratak u nju, moj odgovor je – ne znam! Situacija nije baš jednostavna, slažete li se sa mnom?

Slažemo, ali isto tako znamo da ste razgovarali s izbornikom Dušanom Bajevićem u Grčkoj?

- Jesam, i to nije tajna. Gospodin Bajević je korektan čovjek i trener, često se vidimo u Ateni. Razgovaramo o svemu. Pričali smo otvoreno. Ja ne bih da iznosim detalje u javnost, ako izbornik Bajević ima tu potrebu onda pitajte njega. Kao što sam rekao sve je, puno, puno komplicirano – kaže Ognjen Vranješ.

Dobro, a pod kojim uvjetima bi se Ognjen Vranješ vratio među “Zmajeve”?

- Što se tiče izbornika Bajevića s njim bih se lako dogovorio oko svega, već sam rekao da je izuzetno korektan i profesionalan, pokazao je to u razgovorima koje smo vodili. Čini mi se da je i on svjestan situacije u koju se došlo ne mojom, ali ni njegovom krivicom.

Koja je to situacija?

- I gospodinu Bajeviću sam rekao da je mene eliminirao Fudbalski savez BiH, na neki čudan, pomalo i ružan način. Izdali su i priopćenje za javnost o mom imenu i prezimenu, nastupu za reprezentaciju, moj status… Jedini sam reprezentativac o kojem su se tako izjasnili, na službenoj internet stranici Saveza.

Znači, Vi ste ljuti na čelnike Saveza?

- Ne zanima me to tko je glavni u FS BiH i tko ga vodi, to je uradio Savez, izdao priopćenje. Dakle, institucija me je precrtala!

I što sad?

-Pa iskreno, nemam pojma. Imate li Vi možda neki prijedlog?

Fudbalski savez BiH treba da Vam se javno ispričati?

- Slažem se. To svakako trebaju uraditi oni koji su napisali priopćenje protiv mene, ali…

Hoćete da kažete da ni tada nije sigurno da ćete zaigrati?

-To ste Vi rekli. Oni trebaju uraditi prvi korak. Ljudi iz Saveza. Što se mene tiče uvijek sam tu za razgovore, akcije, dogovore, na usluzi… Ako trebam, i kome trebam, zna gdje može da me nađe!

U Ateni?

- Nije važno mjesto, već ono što se dogovori. Najviše mrzim neistine, a u prošlosti ih je bilo jako puno. Pogotovo oko mog imena. To sam direktno rekao i bivšem izborniku Robertu Prosinečkom.

Znači, Ognjen Vranješ bi ponovo zaigrao za reprezentaciju BiH?

- Ovog trenutka ne! Ali tko zna što se može dogoditi do ožujka. Odluke donosim isključivo ja i od trenutka do trenutka, kako složim stvari u svojoj percepciji – ostao je pomalo zagonetan na kraju Ognjen Vranješ, defanzivac kakvog “Zmajevi” trenutno nemaju po kvaliteti i stažu u reprezentaciji.

Postoji li netko tko bi mogao izvršiti utjecaj na Vas da se “predomislite”?

- Ja se ne predomišljam, nikada ni za čim žalio nisam. Iskren da budem ne postoji nitko na svijetu tko može da mi kaže Ognjene ovako ćeš i ovako. Na mene nitko nema utjecaj. Odluke isključivo donosim ja. Ako su pogrešne ispaštam, ako su dobre uživam.

Izvor: sportdc.net