Podijeli članak

Kao što su i najavili vozači diljem Bosne i Hercegovine i danas su u 17 sati zaustavili svoja vozila, u okviru akcije "Stop poskupljenju goriva" nastale na društvenim mrežama.

Akcija je najavljena prošlog tjedna u Bosni i Hercegovini i zemljama regije, a njena primjena je počela jučer u BiH kada je zaustavljen promet u Banjoj Luci...

U glavnom gradu BiH za 17 sati bilo je najavljeno ali nije zabilježeno zaustavljanje vozila na Marijin Dvoru, praktično ispred zgrade institucija BiH.

Na ovom dijelu prometnice bilo je više pripadnika MUP-a Sarajevske županije, javlja reporter portala Radiosarajevo.ba s lica mjesta.

U Operativnom centru MUP-a Sarajevske županije potvrđeno nam je da na sarajevskim cestama nema blokade, te da se promet odvija uobičajeno.

U više banjalučkih naselja počela je blokada prometa u znak prosvjeda zbog poskupljenja goriva, javljaju Nezavisne.

Vozač tegljača je blokirao veći dio kružnog toka kod banjalučke Gimnazije, a pridružio mu se i veliki broj vozača putničkih automobila.

Također, blokirana su i četiri autobusa gradskog javnog prijevoza.

"Pravimo zastoj na sat vremena svakog dana u 17 sati od 10. 6. pa dalje dok se cijene goriva ne smanje", navodi se u poruci koja je objavljena na Facebook grupi "Stop poskupljenju goriva".

Podsjetimo, cijene goriva od veljače su skočile preko 30 pfeninga, a jučer je u Sarajevo poskupjela i taksi usluga. Tako start taksi vožnje umjesto dosadašnjih 1.50 KM košta 1.90 KM, a pređeni kilometar umjesto 1 KM je 1.20 KM.

Treće poskupljenje goriva u ovoj godini izazvalo je i veliko nezadovljstvo građana Republike Srpske.

Inspektor Halilović o novom zastoju vozila u Sarajevu: Policija će poduzeti mjere

Danas je inspektor MUP-a ŽS-a Mevludin Halilović za Radiosarajevo.ba izjavio da su službenici MUP-a ŽS-a jučer radio svoj posao u skladu sa zakonskim ovlaštenjima.

"Poduzete su određene mjere, a i danas ćemo u skladu sa situacijom imati naše aktivnosti i procesuiranja u skladu sa zakonom", rekao je Halilović.