Podijeli članak

Slovenac Martin P. (29) koji je krajem listopada prošle godine na pješačkom prijelazu u Mariboru pregazio trudnicu koja je umrla u bolnici kao i njeno carskim rezom rođeno dijete, osuđen je na zatvorsku kaznu od osam godina i osam mjeseci zatvora, nakon nagodbe o priznanju krivnje sklopljene  s tužiteljstvom.

Zamjenica voditelja mariborskog tužiteljstva Januša Kušar Rotman kazala je da je optuženome bio ponuđen sporazum o priznanju krivnje za opasnu vožnju u cestovnom prometu s čime se složio i sud koji mu je odredio predloženu zatvorsku kaznu od osam godina i osam mjeseci zatvora, uz jednogodišnju zabranu vožnje svih motornih vozila.

Objesni vozač se na prijelazu za pješake svojim automobilom u punoj brzini zaletio u 27-godišnju trudnicu u visokom stadiju trudnoće i njenog psa kojega je vodila na povodcu, a koji je u nesreći također stradao.

Zaustavio se tek nakon 200 metara kad je prešao iduće raskršće, a pokazalo se da je bio u potpuno alkoholiziranom stanju, sa 0,88 mililitara alkohola u litri zraka u plućima.

Liječnici u bolnici nisu uspjeli spasiti u sudaru teško ranjenu Uršku, a dva dana kasnije umrlo je i njeno muško dijete rođeno carskim rezom, javlja 24 sata.