Podijeli članak

Romina Knežić, voditeljica Dnevnika TV, ovu je godinu počela obiteljskom tragedijom. Nakon duge i teške borbe preminuo joj je otac.

- Tri i pol godine trajala je borba s teškom bolešću - amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS), za koju ne postoji lijek i od koje se moj otac razbolio. Polako se gasio, bio je nepokretan, izgubio je govor, nije mogao gutati. Nema gdje nisam bila s tatom kako bih mu pokušala pomoći. Tek kada je završio u invalidskim kolicima, dijagnosticiran mu je ALS - bolest od koje se pretvarate u drvo, a mozak besprijekorno radi. Inače, po prirodi sam jako tvrdoglava i uporna i bila sam sigurna da će se dogoditi neko čudo. Ipak, bolest je bila jača. Morala sam kapitulirati. Osjećala sam se kao da sam udarila u zid, brzinom od tristo kilometara na sat - kazala je Romina za magazin Glorija. 

Nakon gubitka oca Rominina majka Vilma stigla je iz Opatije u Zagreb kako bi bila uz kći i unuku Zoyu. Zbog pandemije koronavirusa majka je ostala s njima. Iako su svjesni opasnosti, Romini je, kako je kazala, najvažnije da su zajedno.