Podijeli članak

Kineski restorani u Italiji su poluprazni uslijed neopravdanog straha gostiju da će se zaraziti koronavirusom, javljaju talijanski mediji.

Le Zhang, voditelj restorana Bon Wei u Milanu, kazao je za talijanski kulinarski portal Identita Golose: "Nije lako u ovom razdoblju. Tijekom vikenda i dalje se dobro držimo, restoran je pun. No tijekom tjedna je katastrofa, teško to proživljavam."

Njegov restoran nikada nije imao manje od 50-60 gostiju, a otkad je izbila ova psihoza, kako naziva strah od koronavirusa, taj broj se prepolovio.

"Kad se podvuče crta, izgubili smo 50 posto kupaca. Mediji straše ljude, a malo ih to radi iskreno", kazao je Le Zhang, koji je pritom istaknuo pozitivan primjer novinara Enrica Mentane koji često dolazi kod njega i na Instagramu je u znak solidarnosti objavio fotografiju jelovnika iz restorana Bon Wei.

Le Zhang smatra da je strah od posjeta kineskom restoranu uzrokovan neznanjem, a ponekad i rasizmom. "Kako se ljudi 2020. mogu tako ponašati", pita se ljutit zbog takve situacije. "Treba imati poštovanja. Mi smo Kinezi, nismo kliconoše", istaknuo je.