Podijeli članak

Tagovi

 

U povodu 11. godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke Županije Zdenko Ćosić zajedno s ministrima te Antom Mišetićem, predsjednikom Skupštine ŽZH i Mirom Kraljevićem, načelnikom Općine Široki Bijeg nazočili su jutros u 6 sati na misi zadušnici koju je u crkvi Presvetog Trojstva u Buhovu predvodio župnik don Pavao Filipović.

 

Mnoštvu vjernika ovoga maloga mjesta  župnik Filipović je rekao da je nemoguće izbrisati sjećanje na čovjeka koji je sebe uložio za Hrvatsku i Hrvatski narod.

 

"Dr. Tuđman, je sebe uložio za slobodu drugoga čovjeka i pokazao iznimnu ljubav prema hrvatskom narodu. Današnju misu slavimo za pokojnog predsjednika Franju koji je svjestan snage, neistina i dimenzija komunističke ideologije koja je koristila sredstva straha i nasilja, mogao je prihvatiti lagodnost, ali je pred spoznajom istine odgovorio žrtvom. "Hvala mu za to neizmjerno", rekao je Filipović.

 

Nekolicina vjernika je iz Buhova odala je počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Tuđmanu i palenjem svijeća. A svakako zanimljiv podatak je i da žitelji ovoga maloga mjesta niti jednom nisu preskočili slaviti misu zadušnicu za Tuđmana od njegove smrti.