Podijeli članak

Junior Bridgeman ime je koje je poznato možda tek najokorjelijim košarkašim fanaticima.

Ovaj solidni bek je između 1975. i 1987. igrao 12 godina za Milwaukee Bucke i dvije za Los Angeles Clipperse, uglavnom ulazeći s klupe. Zanimljivost u njegovoj biografiji jest da su ga draftirali Los Angeles Lakersi i odmah poslali u Milwaukee kao dio razmjene za Kareem-Abdula Jabbara.

Bridgmean nije zaradio naročito velik novac kao igrač, njegova rekordna plaća bila je 350.000 dolara za jednu sezonu. Međutim, danas je Bridgeman drugi najbogatiji svjetski košarkaš, bilo bivši ili sadašnji, a ispred njega nalazi se samo nedodirljivi Michael Jordan.

Bridgeman je shvatio da neće moći dugo lagodno živjeti nakon karijere, pa se bacio u potragu za poslom još tijekom igračke karijere. Prva investicija bila mu je poslovnica popularnog američkog fast food restorana Wendy's; tamo je Bridgeman svakoga ljeta, u pauzi od sezona, radio u kuhinji kako bi naučio iznutra kako funkcionira taj posao.

Anegdota kaže da ga je jedan gost prepoznao kada mu je poslužio hranu, pa ja nazvao lokalnu radiopostaju i javio im kako je NBA košarkaš propao i radi u fast foodu.

Međutim, Bridgeman je sve samo ne propao - njegov posao polako se širio, sve dok nije došao do preko 200 restorana diljem SAD-a. Pored toga, Bridgeman je postao i direktor tvrtke koja puni Coca-Colu u boce.

Njegova vrijednost procjenjuje se na vrtoglavih 600 milijuna dolara – više od bilo kojeg bivšeg ili sadašnjeg košarkaša osim Jordana, koji je uvjerljivo na vrhu s čak 2,1 milijarde dolara bogatstva.