Podijeli članak

Tagovi

 

 

"Stradale tvrtke bile su pozitivan primjer poslovanja i, kao takve, zaslužuju pomoć države", istaknuo je Bevanda.

Prije posjeta federalnog dopremijera, Općinsko vijeće Čitluka održalo je izvanrednu sjednicu na kojoj je jednoglasno usvojen zaključak kojim se čitlučki načelnik Ivo Jerkić ovlašćuje da u sklopu svojih nadležnosti poduzme sve mjere i radnje vezane za ishodovanje materijalne i druge pomoći oštećenim tvrtkama.Obraćajući se vijećnicima, načelnik je izrazio duboko žaljenje vlasnicima i uposlenicima oštećenih tvrtki, kazavši kako je ovo veliki gubitak ne samo za općinu Čitluk nego i za cijelu državu.


"Požar koji je izbio u subotu uzrokovao je milijunsku štetu. Nažalost, uz vlasnike tvrtki najviše je pogođeno stotinjak ljudi koji su u trenutku ostali bez posla. Situacija je teška i ozbiljna i nadam se kako ćemo dobiti potporu s viših razina vlasti. Sreća u nesreći je što nije bilo ljudskih žrtava", kazao je načelnik Jerkić koji je zahvalio Vatrogasnom društvu Čitluk i vatrogasnim društvima Mostara i Čapljine na nesebičnom zalaganju u gašenju požara.Direktor tvrtke "Odiseja 97" Mario Soldo zahvalio je svima na potpori i suosjećanju, naglasivši kako će se truditi iznaći najbolje rješenje za uposlenike koji su pogođeni ovom tragedijom.

U požaru koji je izbio u subotu poslijepodne u kompleksu Poljoprivredne zadruge Agroplod uništene su zgrada vinarije, tvornica PVC ambalaže i skladišta tvrtki "Odiseja 97" i "AMG Roll".