Podijeli članak

Violeta je ovoga puta imala priliku ugostiti šefa Delegacije i specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini, ambasadora Johanna Sattlera.

Ambasador je posjetio tvornicu Grude – Dubrava, upoznao se s naprednom tehnologijom, procesima samoodrživog razvoja i automatizacijom proizvodnih pogona.

Razlog posjeta je uspješna zajednička suradnja kompanije Violeta i EU, kada je u BiH dopremljena vrijedna donacija medicinske opreme za pomoć zdravstvenim djelatnicima i ustanovama.

Ambasador se vidno oduševio tvornicom i proizvodnim pogonima, smatra kako Violeta sa svojom tehnologijom i proizvodima može konkurirati na tržištu najrazvijenijih zemalja Europe.

Ovom prilikom razgovaralo se i o pomoći EU bosanskohercegovačkim kompanijama pa tako i Violeti, o mogućnostima lakšeg plasmana njihovih proizvoda na tržište EU.

G. Sattler i g. Ćorluka složili su se da je zajednička misija pomagati građanima i kompanijama BiH, posebice u kriznim situacijama.

Suradnja između EU i Violeta je pozitivan primjer suradnje za dobrobit cijelog društva i obje strane su izrazile nadu da će se uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti.