Podijeli članak

Gradonačelnik Čapljine, Smiljan Vidić uputio je zahtjev za poduzimanje sigurnosnih mjera ministru unutarnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanske županije, Slađanu Bevandi. 

Vidić je, kako je objavljeno na službenoj stranici Grada Čapljine, Bevandu podsjetio na to da se posljednjih  nekoliko godina na području Čapljine dogodilo više teških kaznenih djela, a da nijedno nije rasvijetljeno, prenosi Dnevni avaz. 

"Vrhunac tih nemilih događanja dogodio se 7. kolovoza kada se u večernjim satima u ulici punoj mladih ljudi pucalo iz automatskog oružja. Jedna osoba je ranjena, a samo pukim slučajem nitko više nije stradao.

Ovaj događaj je unio veliki nemir i strah među žitelje Čapljine i veliku dozu ogorčenja na rad policijskih službenika u PU Čapljina. Pitamo se kako sudionici ovakvih događaja mogu ostati nekažnjeni - naveo je Vidić.

Nadalje, Vidić je naveo da kao gradonačelnik nema nikakvih ovlasti nad radom PU Čapljina i PS Čapljina , „Ali kao gradonačelnik ovoga grada u ime mojih sugrađana imperativno zahtjevam od Vas kao nadležnog ministra da poduzmete sve potrebne radnje kako bi ovi događaji bili rasvijetljeni, a akteri tih događaja sankcionirani“.

"Nadam se da ćete imati snage poduzeti i određene kadrovske promjene u PU Čapljina, počevši od načelnika PU Čapljina koji na posao u Čapljinu dolazi turistički. Ne može se kvalitetno voditi ovako zahtjevna Policijska uprava, a na posao dolaziti u 9, a odlaziti u 11 sati, nakon marende!

Možda će Vam se ovaj dopis činiti preoštrim ali Čapljinke i Čapljinci žele samo miran život za sebe i svoju djecu!", poručio je Vidić.Podsjetimo, Matko Križanović (28) iz Gabele u protekli petak je u večernjim satima iz automatske puške prostrijelio Igora Č.(43) u predjelu nogu, nakon čega je pobjegao.

Za Križanovićem se i dalje traga.