Podijeli članak

Večeras je započeo drugi krug dezinfekcije gradskih ulica i javnih površina Grada Mostara, koji će se vršiti u tri iduće večeri.

Kao nastavak aktivnosti  na sprečavanju širenja bolesti izazvane korona virusom (COVID-19), drugi krug sistemske dezinfekcije javnih površina na području Grada Mostara treba početi večeras, a trajat će tri dana, od četvrtka do subote, od 23. – 25.4. 2020. godine.

Kao pripremnu aktivnost za provođenje sustavne dezinfekcije, djelatnici JP Parkovi sinoć su cisternama izvršili pranje gradskih ulica.

Sistemskom dezinfekcijom bit će obuhvaćene javne površine na području Grada Mostara, a ekipe na terenu radit će dezinfekciju  strojno-cisternama i ručno atomizerima pješačkih staza, trotoara, stepeništa, pristupa zgradama i ulazima.

U procesu dezinfekcije opet će se koristiti  tehnologija koja nije opasna po zdravlje ljudi i životinja.

Planirane aktivnosti neće se obaviti u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, a o čemu će javnost biti obaviještena.

Iz JP Parkovi najavljuju kako će od idućeg tjedan započeti i s redovitim pranjem javnih gradskih površina u skladu s planom ZKP-a. 

Po Zapovijedi Stožera civilne zaštite Grada Mostar prvi krug dezinfekcije javnih površina započeo je 19. 3. 2020. godine.