Podijeli članak

Kamere su tijekom prijenosa utakmice uhvatile dječaka taman dok je uvlačio dim. Postao je prava atrakcija, a zatim je uslijedio obrat.

U tijeku je bila humanitarna utakmica Bursaspora i Fenerbahčea. Režiser je, što je normalna praksa, u jednom trenutku u prijenos ubacio kadrove publike.

A na tribinama – šok: kamera je ulovila navijača Bursaspora, na prvi pogled dječaka od možda 13-14 godina, kako uvlači dim cigarete. Ironično, cilj humanitarne akcije bio je, između ostaloga, skupiti novac za liječenje djece.

Neobična situacija učas se proširila internetom, a društvene mreže dobile su novi instant-hit. Ne kaže se bez veze u narodu da netko ''puši kao Turčin'', vjerojatno je prva asocijacija mnogima kada vide dječaka kako strastveno uvlači dim poput iskusnog pušača.
 

Međutim, pojavila se i pozadina priče. Turci su se bacili u potragu za identitetom slučajne internetske zvijezde, a ispalo je da je ''dječak'' zapravo 36-godišnji muškarac neobično mladog izgleda. Dječak pored njega nije ni prijatelj ni školski kolega, nego – njegov sin, prenosi Gol.hr.

U svakom slučaju, ''dječaku'' prijeti i kazna zbog pušenja na mjestu na kojem je to zabranjeno. Tribine u Turskoj formalno spadaju u tu kategoriju, pa bi ga mogla sustići kazna od stotinjak kuna. Ako ga opale po džepu, ostaje mu utjeha da je njegov Bursaspor pobijedio Fener s 2:1.