Podijeli članak

Završila je komemoracija glazbenoj legendi u splitskom HNK na kojoj su okupili članovi obitelji, državni vrh RH, kolege i prijatelji pokojnog splitskog pjevača.

Premijer Andrej Plenković  prije komemoracije  novinarima je rekao da je danas Dan nacionalne sućuti, da nam je svima žao zbog njegovog odlaska, jer je to veliki gubitak za hrvatsku kulturu, glazbu i za tkivo hrvatskog društva.

Oliver Dragojević je za premijera bio duša Hrvatske, a ono što je on dao u posljednjih pola stoljeća brojnim generacijama ljudi je nešto što nas je obilježilo, što je dio našeg identiteta, emocija i naših odrastanja.
 

„Sjećam se kao dijete u Makarskoj kada je pjevao na rivi sedamdesetih godina, pa do  pariške Olimpije kada sam bio tamo  i do raznih drugih situacija. Bio je sjajan, jedinstven i iskreno, toliko mi je žao da ga je odnijela ta teška  bolest.  Borio se jako, onakav kakav je bio, pun karaktera, pun tog dalmatinskog dišpeta i svega onoga što ga je krasilo. Velik je čovjek i ovo je najmanje što danas možemo svi skupa učiniti za njega”, poručio je premijer Plenković.
 

Svoju žal za Oliverom iskazala je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović riječima da je danas tužna zato što je otišao čovjek koji je obilježio ne samo cijeli njezin život i djetinjstvo, čovjek s čijim je pjesmama je odrastala, maštala, radovala se, ponekad plakala, već  i čovjek koji je toliko značio za Hrvatsku.

„Oliver je svojim jedinstvenim dalmatinskim zvukom i svojom osobnošću ujedinio cijelu Hrvatsku, ujedinio cijelo iseljeništvo. Jako će mi nedostajati”, zaključila je predsjednica Grabar-Kitarović.
 

Na kraju komemoracije cijela je dvorana zapjevala Oliverov hit "Vjeruj u ljubav".