Podijeli članak

Osvajanjem naslova prvakinja BiH rukometašice Zrinjskog stekle su pravo nastupa u 2. pretkolu EHF kupa. Protivnice Mostarkama bit će rukometašice nizozemskog Succes Schoonmaak VOC iz Amsterdama, a dogovoreno je da obje utakmice budu odigrane u Nizozemskoj.

No, nastup prvakinja BiH u Europi je upitan zbog financijskih problema, s kojima se suočava klub koji se nedavno ujedinio sa Kosačom.
 


„Mi vodimo bespoštednu borbu sa financijama, te je situacija u klubu kritična. Imamo dosta obećanja, ali u ovom trenutku moram reći da je upitan naš odlazak u Nizozemsku. HŽRK Zrinjski je klub Mostaraca, okolice, regije, a prva donacija u klub u ovom sazivu Uprave je došla iz Širokog Brijega od tvrtke Hering. Par ljudi pomaže rad kluba, ali je pomoć od tvrtki i gospodastvenika u Mostaru izostala“, kazao je predsjednik HŽRK Zrinjski Zdravko Vučić dodavši kako je za put Zrinjskog u Nizozemsku potrebno osigurati od 10 000 do 12 000 maraka.

Zrinjski je u odnosu na proteklu sezonu doživio dosta promjena u igračkom kadru. Klub su napustile Andrea Prusina, Marija Boras, Anela Prguda, Blaženka Pandža i trenerica Ana Papak. Unatoč odlasku velikog broja kvalitetnih igračica, nova trenerica Ivana Džidić smatra da Zrinjski može obraniti naslov prvakinja BiH.

„Zadovoljna smo odrađenim pripremama i fizičkom spremom igračica, te vjerujem da ćemo i ove godine igrati važnu ulogu u Premier ligi. Pokušat ćemo obraniti titulu prvakinja BiH, a najveće konkurentice bit će nam rukometašice Mire, Krivaje i Borca“, istaknula je Džidić.
 


U prvom kolu Premier lige rukometašice Zrinjskog sastaju se sa ekipom Lokomotive. Gradski derbi igra se u srijedu u 19.30 sati u dvorani na Bijelom brijegu.

„Očekujem borbenu utakmicu i da pobjedom opravdamo ulogu favorita. Bit će dosta teško, jer se Lokomotiva pojačala s iskusnom igračicom Sabinom Pehić. Također, imaju dosta kvalitetna krila i pivota“, riječi su Ivane Džidić.

Prva utakmica drugog pretkola EHF kupa između Zrinjskog i nizozemskog Succes Schoonmaak VOC igra se 11. rujna u 19.30 sati u Amsterdamu, a drugi susret 13. rujna u 12.30 sati. No, zbog financijskih problema upitan je nastup prvakinja u Europi, što je sramotno za Grad Mostar, ali i cijelu BiH.