Podijeli članak

U četvrtak prijepodne došlo je do fizičkog okršaja između dubrovačkog taksista i vozača Ubera, javlja Dubrovački vjesnik.

Naime, malo prije podne mladi Dubrovčanin je kao vozač Ubera prolazio kraj parkinga odakle je ‘izletio’ dubrovački taksist, pa mu je malo zatrubio da ga upozori na vožnju.

Nakon toga taksist ga je zaustavio, prišao otvorenom prozoru njegovog automobila, dok je mladić sjedio vezan u autu, i – počeo ga udarati!
 

Mladić je udaren 20-ak puta, zbog čega je zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Dubrovnik, a na lice mjesta odmah je došla i policija koja je privela nasilnog dubrovačkog taksista.

Zahuktavanje turističke sezone na području Dubrovnika rasplamsava i sukob lokalnih vlasti i gradskih taksi-udruženja protiv nadležnog Ministarstva prometa, ali i ostalih taksi-tvrtki, kao što su Uber, Cammeo, Eco taxi.

Meta žestokog napada dubrovačkoga gradonačelnika Mate Frankovića prije svih je Uber, čiji su vozači prvi, nakon donošenja novog Zakona o taksi-uslugama, došli na ulice Dubrovnika.

Franković je prije dva tjedna upravo vozače Ubera optužio da su krivi za stvaranje golemih prometnih gužvi u gradu.

U ovom trenutku na našim ulicama gotovo svako treće vozilo je Uberovo. Brojna od tih vozila su iz drugih gradova, a imamo najavu da dolazi mnogo taksi-vozila s područja grada Zagreba. Sve to prouzročilo je kolaps prometa, a ako se ovako nastavi, slične situacije ponavljat će se i ubuduće, rekao je tada gradonačelnik Franković i najavio da će se novim zakonskim rješenjima prometovanje pojedinim gradskim ulicama dopustiti samo dubrovačkim građanima.