Podijeli članak

Kako prenose crnogorski mediji, sedam osoba je u tijeku dana spašeno u velikim morskim valovima u Baru, Sutomoru i Čanju. Točnije, dvije mlađe osobe spašene su kod lukobrana u Baru oko 15 sati, a pola sata ranije i četvero adolescenata u Sutomoru te jedan muškarac u Čanju.

Nepoštivanje upozorenja, istaknutih crvenih zastavica na plažama koje označavaju zabranjen ulazak u more na barskoj rivijeri zbog visokih valova, zamalo je bilo kobno za četiri mlada života koji su srećom spašeni brzom intervencijom službenika Uprave pomorske sigurnosti i pogranične policije, piše portal Jedro.

Kako se navodi u tekstu, četvero adolescenata spašeni su danas oko 15 sati u Sutomoru iz valova koji su dostizali visinu i do dva metra. I pored istaknutih zastavica, tri mladića i djevojka su ušli u more, međutim, nisu mogli da se vrate na obalu. Srećom, vrlo brzo su službe spašavanja na moru stigle iz Bara do Sutomora.
 

"Mladi ljudi su bili udaljeni od obale oko 300 metara. Uzaludno su pokušavali da se vrate, ali valovi su bili do dva metra visoki i nisu uspjeli. Srećom, nitko od njih nije ozlijeđen. Čamcima Uprave pomorske sigurnosti i pogranične policije dovezeni su do Bara, gdje su već čekala kola Hitne pomoći. U saznanju smo da su djevojka i mladići dobro", kazao je direktor Uprave pomorske sigurnosti Safet Kočan.

Također, u Čanju je spašen muškarac zrelije životne dobi.