Podijeli članak

Novi autorski bend imena 'BluVinil' predstavlja prvi singl 'Mili brat', a svoj će premijerni nastup održati 26. travnja u vinyl gdje će se predstaviti publici svojom prvom svirkom!

'BluVinil' je glazbeni sastav osnovan u proljeće 2016. u Zagrebu, a čine ga petorica učenika okupljenih u želji da slobodno eksperimentiraju s glazbenim stilovima unutar klasičnog pop-rock izričaja. Osnovna misao benda je stapanje svijeta radiofoničnih pjesama sa svijetom nekonvencionalnih glazbenih oblika.
 


Pod etiketom Dallas Recordsa predstavljaju singl prvijenac pod nazivom "Mili Brat" koji je snimljen u AMS studiju, a nedavno je ovjenčan i spotom koji je snimljen u Francuskom paviljonu Studentskog centra. U sklopu video produkcije ostvarena je suradnja s glumcima zagrebačke Akademije dramske umjetnosti Pavlom Matuškom i Veronikom Mach.

- Iako pjesma naoko opisuje ljubavni trokut, zapravo se radi o podvojenosti unutar ljubavnika razapetog između straha od vezivanja s jedne strane i iskrene želje za potpunim prepuštanjem partneru s druge. Svi mi unutar sebe nosimo tu dualnost i ona ponekad zna imati razorne posljedice po naše bližnje. Mili brat opisuje upravo jedan takav toksični odnos, kazao je Matej Nakić član benda.

Nastupom u vinyl premijerno će se predstaviti publici, a izvest će pjesme sa svog nadolazećeg debitantskog albuma, uključujući i naslovni singl 'Mili Brat'.

Članovi benda su pijanist Filip Knežević, bubnjar Marko Štimac, bas gitarist Bruno Jakelić, gitarist Luka Načinović te pjevač i tekstopisac Matej Nakić.