Podijeli članak

Za manje od sat vremena, jak olujni vjetar napravio je pravi kaos na ulicama Banja Luke. Na sve strane moglo se vidjeti polomljeno granje, a u centru, kod stare Kirurgije na trotoar je palo cijelo drvo.

Stranica Bosnia Storm Chasers objavila je na Facebooku fotografije i videosnimke nevremena koje je zahvatilo područje Sanskog Mosta, Banjaluke i Prijedora, pišu Nezavisne. 

Na području Krajine, od danas poslijepodne do prekosutra, očekuju se obilniji pljuskovi od 10 do 30 litara po metru kvadratnom i grmljavina, uz pojavu lokalnih nepogoda, upozoravaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banja Luka pozivaju stanovništvo na blagovremeno preduzimanje mjera opreza u cilju osobne i zaštite materijalnih dobara.

Područje Sanskog Mosta nešto prije 17 sati je zahvatilo olujno nevrijeme praćeno jakim naletima vjetra. Vjetar je prouzrokovao probleme vlasnima lokala kojima je vjetar čupao tende i nosio stolice i inventar sa njihovih ljetnjih bašti.

Vjetrovi brzinom od 70 do 80 kilometara na sat, na pojedinim mjestima i 90 lomili su i čupali drveće te rušili krovove u većem dijelu zapadne BiH.

Olujni frontalni vjetar u Prijedoru ovog poslijepodneva čupao je ograde i lupao stakla na pojedinim zgradama.