Podijeli članak

Osim odlazaka Most se suočio i s propalim pregovorima s Domovinskim pokretom, ali sad predstavljaju pojačanja. Pridružila im se Marija Selak Raspudić.

''Demokracija u Hrvatskoj je ugrožena. Postoje trenuci, a ovo teško proljeće zasigurno je jedno od njih kada se svaki slobodan građanin ove zemlje zapita treba li i dalje podnositi pasivnu zlouporabu vlasti ili se treba i sam uključiti u političke procese'', rekla je na početku predstavljanja.

Dodala je da je Sabor temeljna politička institucija, ali je posljednjih godina političkim trgovinama njegov ugled srozan i pogažena je politička volja građana, piše Večernji.hr. 

''Onemogućuju se referendumi, raspisuju izbori usred pandemije, onemogućava dopisno i elektroničko glasanje s ciljem da se smanji ionako mala participacija građana na izborima'', objasnila je.

Dodala je da više ne želi pristajati na to, pa se odlučila kandidirati kao neovisna kandidatkinja na listi Mosta, opciji koju prepoznaje kao poštenu i usmjerenu budućnosti. Najavila je da će svoj rad u Saboru usmjeriti na područja kojima se bavi - tehničkoj dehumanizaciji, prijetećoj digtalnoj diktaturi i obrazovnim procesima.