Podijeli članak

Ekskluzivno izdanje emisije" Interview20" BHT1 snimljeno u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, BHT1 emitirao je u petak 28. listopada u 21 sat. Gost je kapetan nogometnog kluba Šahtar Darijo Srna.

Urednica Sanela Prašović-Gadžo s ekipom je pet dana snimala ovu emisiju i gledatelji će vidjeti kako klub koji je prvi na ljestvici ukrajinske nogometne lige trenira u izbjeglištvu, koliko imaju problema zbog toga što su morali napustiti svoj grad Donjeck, da li im na utakmicama nedostaju navijači.

Darijo Srna iskreno i otvoreno govori o 13 godina provedenih u Ukrajini, o tome je li se plašio kada su počeli ratni sukobi, kako se osjeća danas u Kijevu.

Urednici Prašović-Gadžo Srna je otkrio da sve radi srcem i da je veliki emotivac, zaplakao je u emisiji prisjećajući se posljednjih trenutaka provedenih s ocem Uzeirom, te ispričao kako je počeo trenirati nogomet i koliko je odricanja za to bilo potrebno. Prisjetio se i da su ga na početku osporavali zato što mu je otac Bosanac, te da je on imao svoj cilj i skromno i uporno išao prema njemu.

Darijo Srna u emisiji "Interview20" govori i o igri za hrvatsku reprezentaciju i o 132 odigrane utakmice, o odnosu hrvatskih navijača prema reprezentaciji, te pohvalio bh. navijače i kazao da je gledao utakmicu kvalifikacija BIH protiv Cipra.

Za Srnu je najbolji hrvatski izbornik Slaven Bilić, a otkrio je i da trenutno polaže ispite za trenersku Pro licencu te da će nakon igračke karijeru nastaviti u sportu kao nogometni trener.